Societat

L’exalcalde de Badalona accepta vuit mesos de presó per conduir borratxo

L’exalcalde de Badalona (Barcelonès), Álex Pastor (PSC), ha acceptat vuit mesos de presó i 800 euros de multa per haver-se encarat i haver mossegat els Mossos d’Esquadra que el van arrestar l’abril passat després de sorprendre’l circulant borratxo per la capital catalana en ple confinament.

Tal com han confirmat fonts jurídiques, Pastor, que va desaparèixer de la vida pública després de dimitir de tots els seus càrrecs i ser suspès de militància pel PSC, ha pactat una sentència de conformitat amb la Fiscalia per la qual també ha acceptat que se li retiri el permís de conduir durant 16 mesos.

No obstant això, atès que va abonar la responsabilitat civil als Mossos d’Esquadra, el jutge ha acceptat suspendre-li la pena, per la qual cosa no ingressarà a la presó, segons la mateixes fonts.

La causa era oberta al jutjat d’instrucció número 15 de Barcelona per un delicte contra la seguretat vial, un altre per negar-se a sotmetre’s al test d’alcoholèmia, un d’atemptat contra agents de l’autoritat i dos lleus de lesions per les agressions que va cometre contra els policies que el van detenir, a un dels quals va arribar a mossegar, segons fonts properes al cas.

Pastor va ser arrestat en ple estat d’alarma la nit del 21 d’abril del passat any al carrer Consell de Cent, al centre de Barcelona, després que els agents comprovessin que el seu vehicle, en el qual anava sol, circulava fent esses.

Una vegada interceptat, es va negar que li fessin la prova d’alcoholèmia, malgrat que presentava signes evidents de trobar-se sota els símptomes de l’alcohol, i fins i tot es va encarar amb els agents per recordar-los el seu càrrec al capdavant de l’Ajuntament de Badalona.

L’exalcalde va ser posat en llibertat provisional sense mesures cautelars l’endemà de la seva detenció, després de negar-se a declarar davant el jutjat des de la comissaria dels Mossos d’Esquadra dels Corts per videoconferència, una mesura telemàtica excepcional que es va adoptar durant el confinament amb motiu de la pandèmia de covid-19.

Des de llavors, Pastor s’ha apartat completament dels focus mediàtics i amb prou feines s’ha deixat veure en públic, especialment després que, després de la seva renúncia, el PSC perdés l’alcaldia de Badalona a les mans del líder del PPC, Xavier García Albiol, que va ser investit una vegada les formacions d’esquerra van fracassar en el seu intent de pactar un govern alternatiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia