Societat

Carnavals confinats, una opció per salvar la festa

Sant Feliu de Guíxols, Sant Joan les Fonts i Riells i Viabrea promouen activitats per les xarxes socials

A Platja d’Aro i Palamós decoren comerços

Les rues de carnestoltes van quedar suspeses fa mesos, però en diverses poblacions amb la tradició més arrelada es resisteixen a renunciar del tot al caliu de la festa i la miraran d’adaptar al nou escenari. A Sant Feliu de Guíxols, per exemple, no han renunciat al cartell i entre dissabte i el dimecres 17, de cendra, publicaran vídeos dels antics reis carnestoltes a les xarxes socials tot convidant la població a disfressar-se i penjar imatges. A Sant Joan les Fonts també celebraran aquest any una edició confinada del carnaval a causa de les mesures anti-Covid a través de les xarxes socials. Els participants han de penjar una foto disfressats a Instagram i etiquetar el compte de l’Ajuntament (@santjoanlesfonts), el del Pis 9 (@pis9areadejoventut) i de l’Escola Municipal de Belles Arts (@escola_belles_arts). Hi haurà dues categories: unitat familiar o grup bombolla i la categoria individual. El jurat, que estarà integrat per persones de diferents entitats vinculades amb el món del Carnaval, valorarà la originalitat i la complicitat de la disfressa i l’escenografia i la composició de la imatge.

També hi haurà concurs telemàtic a Riells i Viabrea, amb inscripcions obertes fins al dia 10 i la possibilitat de guanyar 75 euros en vals en quatre categories. Els consistoris, com també el de Castell-Platja d’Aro, han mirat de “salvar l’ambient”, com explica la regidora Jenny Xufré, amb imatges commemoratives dels 42 anys de carnavals, l’enllumenat i les màscares decoratives en diversos giratoris. També conviden a sumar-se al carnaval confinat els veïns, amb una edició de xapes que es poden personalitzar, i “els botiguers que puguin decorar els aparadors perquè encara estan oberts i no tancats”, lamentava l’edil. En definitiva, en comptes d’una edició de lluïment, se centren a engrescar “la gent del poble”.

A Palamós, la colla Els Pipots ha promogut, conjuntament amb la comissió de carnaval, “que les colles que vulguin adoptin comerços” per aixecar els ànims dels negocis i la població. Se n’hi han adherit una trentena, amb material de les colles i disfresses per guarnir maniquins, explica Joan Vilar, d’Els Pipots. A Sant Feliu també guarniran carrers amb fotos del passat, en una exposició a l’aire lliure per evitar cues i depassar aforaments en llocs tancats, i conviden a completar una gimcana entre botigues, restaurants i edificis públics, escannejant codis QR per acreditar que s’han trobat.Pel que fa a Sant Joan les Fonts, na altra de les novetats és que aquest any la celebració es farà en la data que marca el calendari per al Carnaval i no dues setmanes després, que era la tradició ja a Sant Joan les Fonts, perquè les colles locals poguessin participar als carnavals de la costa i al d’Olot.(Amb informació de Jordi Casas, Jordi Ferrer i Joan Puntí)

A l’Alt Empordà, activitat sota mínims

Roses i l’Escala, dues de les poblacions amb tradició carnavalesca més potent a l’Alt Empordà, no han promogut per ara cap acció alternativa, després de la decisió adoptada mesos enrere de cancel·lar la celebració de rues que poguessin afavorir aglomeracions i la interacció massiva de públic al carrer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia