Educació

Educació

Tallen carrers per demanar entorns segurs a les escoles

Associacions de famílies i grups veïnals van tornar a tallar ahir carrers de diverses ciutats per reclamar “una major pacificació i seguretat dels entorns escolars” i accions per reduir la contaminació. Entre les 16.30 i les 17 hores integrants de 50 associacions de famílies d’alumnes es van mobilitzar en 39 carrers propers a escoles i instituts de Barcelona, Badalona i Sabadell. A més, 77 escoles van mostrar el seu suport al manifest. L’acció la convoquen cada divendres Eixample Respira i les Associacions Federades de Famílies d’Alumnes de Catalunya amb el lema #RevoltaEscolar. Com a novetat ahir s’hi van afegir cinc escoles de Badalona i dos centres de Sabadell. Per donar suport a la iniciativa, el col·lectiu ciclista de Barcelona també ha promogut La volta a la revolta, una bicicletada solidària que ha acompanyat els talls dels carrers.

El portaveu d’Eixample Respira, Guilli López, va declarar a l’agència Efe que després d’anys “construint una ciutat per al vehicle privat”, demanen a l’Ajuntament de Barcelona revertir la situació amb una reducció del tràfic a les proximitats dels col·legis i amb la planificació d’un carril de circulació com a màxim de vehicles privats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia