Salut

Investiguen la discapacitat física i cognitiva provocada per l’esclerosi múltiple

L’Idibgi i Granés Fundació promouen unes beques per investigar l’alteració dels mitocondris

L’estudi estarà liderat pel doctor Ramió Torrentà

L’institut d’Investigació Biomèdica de Girona (Idibgi) i Granés Fundació promouen unes beques per investigar sobre el paper de l’alteració dels mitocondris, que s’encarreguen de produir l’energia de les cèl·lules, en la neurodegeneració que es produeix en l’esclerosi múltiple i que és la principal causa de discapacitat física i cognitiva de les persones afectades per aquesta malaltia. L’estudi estarà liderat pel doctor Ramió i Torrentà, que forma part del projecte Biomarkers of mitochondrial dysfunction and their relation with neurodegeneration and disability i s’hi incorporarà un jove investigador guanyador de la beca Granés Fundació. La convocatòria d’aquestes beques –la primera s’ha formalitzat aquest mes de gener– es farà bianualment i aniran destinades a fomentar la recerca en l’àmbit de la discapacitat. Les beques Granés Fundació estan dotades amb 30.000 euros anuals per a la contractació de cada investigador durant un període de quatre anys. Com que les beques tenen caràcter bianual, es compta invertir-hi uns 300.000 euros en els pròxims sis anys.

Aquesta primera beca té l’objectiu de donar suport en la recerca a l’Idibgi i que l’investigador Albert Miguela, grau en ciències biomèdiques, formi part del grup de recerca Neurodegeneració i Neuroinflamació, liderat per Ramió i Torrentà.

El programa de beques té com a finalitat la contractació de joves investigadors que s’incorporaran a grups de recerca de l’Idibgi amb l’objectiu d’avançar en la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat i/o prevenir les malalties que la provoquen. Gràcies a les beques, els grups de recerca vinculats a l’Idibgi podran seleccionar investigadors que hauran de desenvolupar la seva tesi doctoral en la recerca vinculada al camp de la discapacitat i/o els factors que l’originen.

L’Idibgi és un centre d’investigació de la Generalitat que té com a finalitat promoure, desenvolupar, gestionar, transferir i difondre la recerca biomèdica, el coneixement científic i tecnològic, la docència i la formació en l’àmbit de les ciències de la vida i de la salut.

Granés Fundació és una entitat que es va crear el 2017. Té com a finalitat l’assistència social tant de persones amb una discapacitat intel·lectual com física i l’ajuda a joves per cursar estudis d’especialització o màsters universitaris o estudis d’investigació. Aquest programa de beques té la voluntat de fer coincidir les seves dues finalitats en aquesta iniciativa becant investigadors joves en l’àmbit de la discapacitat i/o les malalties que la provoquen.

LA XIFRA

30.000
euros
és la dotació anual de les beques. Com que tenen caràcter bianual, s’invertiran 300.000 euros en sis anys.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia