Salut

Augmenta l’incompliment de les restriccions aquest cap de setmana, amb 400 actes aixecades més

El Govern contracta 354 persones per agilitzar la tramitació de multes per la covid i evitar que prescriguin

Els Mossos d’Esquadra han detectat un augment en l’incompliment de les restriccions per fer front a la covid-19 aquest cap de setmana, especialment durant la nit de dissabte a diumenge. Concretament, en aquest període es va aixecar 400 actes més que els mateixos dies de la setmana anterior. El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha admès que hi ha hagut un repunt però ha remarcat que “en un país de 7,5 milions la majoria està complint les mesures”. D’altra banda, el Govern ha contractat 354 persones per agilitzar la tramitació de les multes imposades per incomplir les restriccions per la covid-19.

Segons ha detallat Sàmper, les noves contractacions són per reforçar el procés de tràmit i obertura d’expedient i evitar així que les primeres sancions imposades prescriguin. Concretament, a Salut s’ha contractat 163 administratius i 130 advocats i a Interior s’ha contractat 33 advocats i 28 administratius.

Sàmper ha recordat que actualment hi ha 170.000 sancions posades i, d’aquestes, ja s’ha obert 90.000 expedients. Un cop oberts es té 9 mesos per acabar tot el procediment. En aquest sentit, Sàmper ha explicat que les contractacions busquen “agilitzar” tot el procés perquè es pugui tramitar i executar totes les sancions imposades. Les primeres multes prescriuran al maig.

400 actes més que el cap de setmana anterior

El comissari dels Mossos Joan Carles Molinero ha explicat que encara que hi ha un compliment “molt important” de les restriccions, aquest cap de setmana, especialment la nit de dissabte a diumenge, s’ha aixecat 400 actes més que en el cap de setmana anterior, sobretot per festes il·legals. En ser preguntat per si es planteja destinar més recursos a fer front a aquest augment, Sàmper ha explicat que de moment s’està estudiant com evoluciona el comportament i ha dit que si el repunt “continua sent la tònica general evidentment hi haurà més recursos on calgui”.

Molinero ha destacat el cas de tres actuacions a Barcelona, que es van saldar amb unes 400 persones identificades: una al passeig del Born amb 150 persones identificats, una al Teatre Grec amb 140 identificats i una a la plaça dels Àngels amb un centenar més.

També ha remarcat l’augment de festes il·legals, com és el cas de dues festes en hotels al barri de Sant Martí de Barcelona, amb 30 identificats en total; a Cornellà de Llobregat en un club esportiu, on es va aixecar diverses actes i es va detenir 3 persones per atemptat contra els agents; o en cases rurals com a Les Lloses al Ripollès, on es va fer una intervenció a les 4 de la tarda i una a les 2 de la matinada en dues festes diferents on es va aixecar 35 actes per incompliment de les mesures covid i per trencar el confinament municipal.

A més, es va fer una intervenció policial en un hotel de Molins de Rei on 10 persones havien reservat 5 habitacions i feien una festa junts; es va sancionar 28 persones per una festa en una masia de Piera; i també es va intervenir en una discoteca de Reus amb més de 20 persones a dins. A l’Hospitalet es va intervenir en una casa amb 18 persones a dins, a Martorell es va desmantellar un botellón en un polígon amb 60 persones i a Sant Feliu de Llobregat es va intervenir en un altre botellón a un camp de futbol. En un local a la Vall d’en Bas es va identificar diversos joves per fer-hi una festa il·legal.

D’altra banda, el diumenge es va aixecar 328 actes per incomplir el confinament municipal, mentre que a la restauració s’ha aixecat 20 actes. De diumenge a la nit a dilluns al matí s’ha aixecat 287 actes per incomplir el toc de queda.

Pel que fa a les denúncies administratives, des del 16 d’octubre s’ha aixecat 103.701 actes, s’ha posat 1.984 denúncies a establiments i s’ha identificat 169.533 persones.

Balanç de trànsit

Pel que fa al trànsit d’entrada i sortida de Barcelona, el divendres hi va haver una reducció de l’1% respecte a fa una setmana i del 19% en comparació amb abans de les restriccions de mobilitat; el dissabte hi va haver un augment del 3% respecte al dissabte anterior i una reducció del 65% en comparació amb abans de les restriccions; i el diumenge hi va haver un 4% respecte al cap de setmana anterior i una reducció del 72% respecte a l’inici de les mesures.

Pel que fa a aquest dilluns, fins a les 10 del matí han sortit 105.542 vehicles i n’han entrat 128.343, el que suposa una reducció del 2% respecte a l setmana anterior i del 7% respecte a abans del confinament.

En el cas del Túnel del Cadí, el divendres es va registrar un 9,41% menys de trànsit en sentit nord que la setmana anterior i un 84,69% menys que fa un any, mentre que en sentit sud va ser un 8,08% més que el divendres anterior i un 59,15% menys que fa un any. El dissabte en sentit nord hi va haver un augment del 2,59% en comparació amb el dissabte passat i un 91,66% menys que fa un any, i en sentit sud un 10,34% més que el dissabte passat i un 87,16% menys que fa un any. El diumenge hi va haver un 9,6% més que el diumenge anterior i un 86,13% menys que l’any passat, mentre que en sentit sud va ser un 14,11% menys que el diumenge anterior i un 90,96% menys que fa un any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia