Societat

Afers Socials

Relació epistolar i intergeneracional

Joves de Vilablareix feliciten per Nadal la gent gran en l’inici d’un projecte a llarg termini

La Covid ha impulsat el treball en xarxa

  • Una de les postals de Nadal que ha rebut un avi CEDIDA AJ. VILABLAREIX.
  • VÍDEO: Vídeo del projecte "No esteu soles"

A l’estiu, el grup de joves d’entre 12 a 16 anys del casal Matins actius de Vilablareix van voler fer un acte d’agraïment públic a les cosidores del municipi que durant el pic de la pandèmia van fer mascaretes per als veïns. Els van escriure una carta en què els donaven les gràcies i els relataven vivències i emocions personals durant el confinament, i els la van entregar en mà junt amb una panera amb la col·laboració dels establiments locals. “Va ser l’embrió del projecte Cartegem-nos; la idea va sorgir dels mateixos joves”, explica Maite Tixis, la regidora d’Afers Socials, Salut i Igualtat sobre la iniciativa No esteu soles , en què les cosidores van rebre el reconeixement dels més joves.

A partir d’aquí, l’àrea de Joventut i l’Oficina d’Atenció a les Persones de Can Ribotic van proposar a l’ institut de Vilablareix iniciar Cartegem-nos amb l’objectiu de començar una relació epistolar i intergeneracional entre avis i adolescents. Així, per Nadal, els joves han enviat una postal felicitant els avis per les festes. La regidora Maite Tixis destaca que, per una banda, es fa arribar “escalf i suport emocional” per combatre l’aïllament i la solitud que la Covid-19 ha provocat entre aquest sector de la població més vulnerable, i, per l’altra, que l’institut valora el fet que es potenciï l’escriptura i la lectura entre els alumnes de tercer d’ESO implicats en el projecte. S’han enviat 90 postals de Nadal i ara els avis han de respondre a la seva.

Des de fa quatre anys, a Vilablareix es desenvolupa un programa intergeneracional des de l’àrea de Serveis Socials en què s’ha implicat l’escola Madrenc, l’institut de Vilablareix i el casal de la gent gran. En aquest temps s’han dut a terme molts projectes i activitats. La regidora destaca que la pandèmia “ha donat un impuls” a tots aquests projectes que ja fa temps treballaven. Explica, però, que durant el confinament han hagut de readaptar-se per “evitar que hi hagués un trencament”. “Han sortit diferents iniciatives i anem fent xarxa; l’Ajuntament és l’eix que els connecta tots”, destaca Maite Tixis, que recalca que Cartegem-nos no és una iniciativa aïllada, sinó el fruit de molt de treball previ.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia