Societat

Promouen un Banc dels Aliments per als animals de companyia

Se’n fa una prova pilot a les comarques de Girona consistent a recollir menjar per a les mascotes de famílies vulnerables

La llista d’aliments i productes de primera necessitat que es recullen per a les famílies sense recursos no hauria d’incloure menjar per als seus gossos o gats? L’associació Projecte Lola i l’empresa dedicada a menjar de mascotes Gosbi creuen que sí i s’han proposat la creació del primer banc dels aliments d’animals de companyia. La seva intenció és incloure’l en l’estructura de l’actual Banc dels Aliments arreu de l’Estat, però de moment estan fent una prova pilot a la demarcació de Girona.

El nom que han posat a la campanya és Família igual que tu, un nom perfecte per tocar la fibra emocional dels que tenen o han tingut gats o gossos: els animals de companyia acaben sent part del nucli familiar.

Els números que esgrimeixen els promotors deixen clara l’envergadura del projecte. A les comarques de Girona –afirmen– hi ha milers de famílies en risc d’exclusió i aproximadament un 40% tenen algun animal de companyia. En l’àmbit estatal –hi afegeixen– es calcula que són més de 335.000 nuclis familiars –per tant, amb 135.000 animals de companyia– els que han de recórrer al Banc dels Aliments. Segons Projecte Lola i Gosbi, probablement l’any vinent ja s’inclourà el menjar per a animals de companyia a la llista del rebost del Banc dels Aliments.

La primera recollida

La prova pilot, començada aquesta setmana, consisteix a deixar menjar a les botigues on venen productes Gosbi de la demarcació (n’hi ha 94) perquè seguidament el distribueixi entre les famílies que no tenen prou recursos. La campanya s’acabarà el 12 de gener.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia