Societat

El vídeo de l’atropellament de la Rambla marca la sessió d’aquest dimarts del judici del 17-A

Les imatges també mostren com Abouyaaqoub va fugir per la Boqueria fins la Diagonal

El judici a l’Audiència Nacional pels atemptats del 17 d’agost a Barcelona i Cambrils ha estat marcat aquest dimarts pel visionat dels vídeos sobre l’atropellament mortal a la Rambla de la capital catalana.

Les imatges de les càmeres de seguretat, sense so, mostren amb cruesa la velocitat i els zig-zags de la furgoneta conduïda per Younes Abouyaaqoub baixant pel passeig i atropellant vianants.

Imatges d’altres càmeres el mostren fugint pel mercat de la Boqueria i diversos carrers de Barcelona fins la Diagonal, on va matar el conductor d’un cotxe per fugir fins a Sant Just Desvern amb el vehicle. Els dies següents, fins que el dia 21 va ser abatut a Subirats, algunes càmeres el van captar remenant la brossa en una gasolinera.

Abans de l’emissió dels vídeos, han declarat prop d’una vintena de mossos d’Esquadra que van fer la inspecció ocular de la furgoneta. Els agents han explicat que al mig de la Rambla van anar trobant 12 cadàvers i trossos del vehicle.

Finalment, damunt del mosaic de Joan Miró, la Fiat Talento de Telefurgo tenia diversos cops a la carrosseria, vidres trencats, paraxocs arrencats i el capó molt danyat, i amb restes orgàniques i fins i tot roba interior de les víctimes enganxades.

Al seient del copilot van trobar un passaport espanyol a nom de l’acusat Mohamed Houli Chemlal i el NIE i el carnet de conduir de l’autor de la matança, Younes Abouyaaqoub.

També es va trobar el contracte de lloguer de la furgoneta a nom de l’acusat Driss Oukabir, que també constava com a conductor principal. A sota d’un seient hi havia una ampolla d’acetona amb líquid al seu interior, i també la cartera d’Abouyaaqoub, amb una targeta bancària seva, el seu carnet de família nombrosa i papers manuscrits en àrab i francès.

A uns dos metres del vehicle es va troba una altra ampolla també d’acetona i amb líquid, una capsa metàl·lica de soldadura, un rellotge i un tros de corda.

El vehicle tenia els intermitents d’emergència activats, les claus al contacte, el motor parat i l’airbag disparat.

Igualment han declarat diversos agents que van inspeccionar la furgoneta de l’imam de Ripoll Abdelbaki es-Satty a Sant Carles de la Ràpita (Montsià), el 21 d’agost.

El vehicle estava net i en bones condicions, i al seu interior hi van trobar el passaport d’Es-Satty, els bitllets de vaixell per anar al Marroc setmanes abans, gas pebre i un mapa fet a mà de diversos punts al voltant de Ripoll.

També han declarat diversos mossos que van acudir a l’accident de la furgoneta Renault Kangoo a l’AP-7 a Cambrils cap a les 3 de la tarda del 17 d’agost.

Han explicat que inicialment no van trobar l’accident, i que van veure un jove caminar per la carretera a prop d’allà. Els va estranyar, però inicialment no li van donar importància, fins que altres companys els van donar la descripció del conductor fugit de l’accident. Dins de la furgoneta van trobar documentació de Younes Abouyaaqoub, Mohamed Hichami i Said Aalla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia