Societat

Acusen Amazon de la congestió de furgonetes al polígon de Riudellots

L’associació de propietaris afirma que empreses de missatgeria provoquen problemes viaris

L’Ajuntament demana que no s’usi la calçada per carregar

L’Associació de Propietaris del Polígon de Riudellots de la Selva (APPR) ha acusat el gegant tecnològic Amazon de la congestió diària de furgonetes al polígon industrial. L’acumulació de vehicles al matí a l’inici de la jornada –“se n’acumulen entre 200 i 300”, diuen– provoca problemes viaris i dificultats als altres treballadors del sector.

La indignació ha obligat l’APPR, que té una seixantena d’associats, a emetre un comunicat. Es queixa que l’empresa Transports Bergé s’ha instal·lat des del febrer al carrer Onyar. És un centre de distribució d’Amazon que, segons diverses fonts, té aparcament per a una trentena de vehicles. Això fa que, com que n’hi ha molts més, “aparquin al carrer, tant allà on es pot com en passos de vianants o allà on els va bé”, explica un representant de l’associació.

De tant en tant hi ha casos de conflictivitat perquè els empleats de les companyies de missatgeria que treballen per a Amazon ocupen la via pública esperant la comanda que aniran a repartir. Això fa que obstrueixin el trànsit a camioners i no els deixin passar. “De vegades, els dius alguna cosa si molesten, i encara et contesten malament.”

“Hi ha dificultats”

L’Ajuntament de Riudellots admet que aquesta empresa i alguna altra provoquen “dificultats de mobilitat al polígon”, admet l’alcaldessa, Montserrat Roura (Junts). Roura explica que l’acumulació d’empleats i treballadors provoca que es generi una situació “perillosa”. La batllessa demana a l’empresa de transports d’Amazon que “faci una sortida esglaonada” del sistema de paqueteria.

LA FRASE

La feina del dia a dia els desborda, però no pot ser que de tant en tant entorpeixin el trànsit a la calçada
Montserrat Roura
alcaldessa de riudellots (JUNTS)

LA XIFRA

1
hora
és crítica, segons afirmen els propietaris del polígon: de 2/4 de 9 a 2/4 de 10 hi ha més de 200 furgonetes.

Temor que hi hagi dos anys de tant moviment

Un dels representants de l’APPR afirma que la situació de Transports Bergé podria ser “temporal”, segons els han explicat alguns dels treballadors que recull paquets al matí a prop de l’empresa per dur-los al destinatari. La intenció seria que el volum de feina es traslladés d’aquí a un dos anys al complex Logis Empordà a Vilamalla, expliquen. El consistori ja ha multat les infraccions dels amos de les furgonetes en un centenar d’ocasions, diu l’APPR.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia