Salut

Habiliten espais municipals per a la vacunació de la grip

Centres cívics, sales polivalents, casals de gent gran o fins i tot algun teatre municipal són alguns dels espais triats per poder fer la vacunació

Salut preveu repartir 153.000 dosis de vacunes

El Departament de Salut ha habilitat 157 espais annexos als CAP gironins per millorar els circuits i evitar aglomeracions en la campanya de vacunació de la grip d’aquest any com a mesura excepcional per la crisi de la Covid-19. Entre els espais triats, hi ha centres cívics, sales polivalents o carpes a l’exterior dels centres de primària, però també sales d’ajuntaments, pavellons, casals de gent gran o, fins i tot, sales de teatres municipals, com en el cas de Sarià de Ter, Roses i Cadaqués, o sales de plens d’ajuntaments, com en el cas de Bonmatí. En total, a la regió sanitària de Girona es repartiran fins a 153.000 dosis de vacunes. Tot i que oficialment la campanya comença avui, 15 d’octubre, els equips d’atenció primària ja fa uns dies que planifiquen visites.

La cerca d’emplaçaments alternatius s’ha fet a tota la demarcació. Per exemple, a Sant Feliu de Guíxols es farà al pavelló de la Corxera o a Palafrugell, al Casal Parroquial –on ja es fan habitualment donacions de sang–. També s’han escollit llars de jubilats en poblacions com ara Santa Coloma de Farners, a Sils, Cassà de la Selva o Maçanet de la Selva. En alguns indrets, com a l’espai municipal El Puntet de Lloret, ja es van vacunar ahir 84 persones, en el primer dia per fer-ho.

En el cas de Girona ciutat, per exemple, s’habiliten espais al centre cívic Ter, al centre cívic Pla de Palau, a la sala d’actes de la Marfà i als pavellons municipals de Fontajau, Vila-roja, Palau i Santa Eugènia, entre altres llocs.

En aquests espais treballarà personal d’infermeria i TCAI dels mateixos equips d’atenció primària. També podran estar acompanyats de personal administratiu per planificar noves visites.

Per demanar cita prèvia es pot consultar el web de programació de visites o trucar directament al CAP.

A la Garrotxa s’han habilitat fins a 14 punts de vacunació. Són el recinte firal i el Torín, a Olot; l’ajuntament, a les Preses; a Sant Joan, l’antic cinema; a Bianya, el casal d’avis; a Castellfollit, el centre cívic; a la Vall d’en Bas, Can Trona; a les Planes, el pavelló; a Sant Feliu, ca les Hermanes; a Riudaura, el casal d’avis; a Besalú, el pavelló; a Tortellà, el centre cívic, i a Sant Jaume i a Montagut, els ajuntaments.

Al Ripollès, els espais escollits són el centre cívic de Campdevànol; el Casal de Ribes, i, entre d’altres, a Pardines i Campelles es dura a terme als respectius ajuntaments; a Planoles, al Casino; a Queralbs, a la casa Núria, i a Toses i a Gombrèn, als consultoris. A Camprodon han habilitat Cal Marquès; a Vilallonga de Ter serà a la Cooperativa; a Setcases, a la sala dels Estudis, i a Molló, a la biblioteca i, entre d’altres, a Sant Joan de les Abadesses, a l’antic escorxador.

LA XIFRA

153.000
dosis
de vacunes es preveu repartir a la regió sanitària de Girona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia