Societat

Els bancs “agreugen” les ocupacions amb delictes a la Selva

El Consell Comarcal xifra en 1.500 els casos d’usurpació de domicili, la majoria, conflictius

Reclama canvis legals

El Consell Comarcal de la Selva considera que els bancs fan més conflictius els casos d’ocupacions amb delictes. Una moció aprovada ahir en el ple de l’ens per reclamar canvis legals a la Generalitat, al govern espanyol, al Congrés i al Senat per aquest tipus d’ocupacions responsabilitza els bancs i les entitats d’inversió d’“agreujar més el problema” per inacció total.

El text detalla que hi ha uns 1.500 immobles ocupats a la Selva. La majoria de casos d’usurpació de domicili són per fer-hi vacances o estar-’hi els caps de setmana, i lligats “a la defraudació dels subministres elèctric i d’aigua i en molts casos al cultiu de marihuana”. Afirmen que les ocupacions són habitualment accions d’“organitzacions mafioses” que provoquen inseguretat.

A Maçanet, per exemple, l’alcaldessa, Natàlia Figueras (Som), quantifica en 170 les ocupacions: una trentena a Montbarbat, una dotzena a Mas Altaba, tres al nucli urbà i la gran majoria (unes 125) a Residencial Park.

Figueras critica el desinterès “dels fons voltor i els bancs” per posar a lloguer les seves propietats que són ocupades. “Si ho fessin, els podríem posar a lloguer en un parc [local] d’habitatge”, explica Figueras. La batllessa admet que un terç de les ocupacions (una cinquantena) es deuen a necessitats econòmiques i els afectats van als serveis socials.

En el ple, el president del Consell, Salvador Balliu (Junts), va explicar que nombrosos alcaldes reben queixes dels veïns per ocupacions. “Que un senyor que no ha treballat mai ocupi quatre cases i tingui una plantació i gossos perillosos no té cap defensa”, hi va afegir. En la moció, hi va haver unanimitat: hi van donar suport Junts (10 consellers), IdSelva (5) i el PSC (4), que formen l’equip de govern, i ERC (10), En Comú Podem (1), Ciutadans (1) i la CUP (1). No hi era la consellera dels comuns Cristina Simó i es va estrenar Aniol Pujolràs (CUP).

Reunió amb el ministre

El president del Consell ha sol·licitat una reunió al ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, per tractar la problemàtica. Balliu, que és l’alcalde de Caldes, compta amb la col·laboració dels diputats de JxCat al Congrés. A Caldes tenen una trentena d’ocupacions. Hi ha casos a Riells, Lloret, Blanes i Riudellots, entre altres pobles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia