Societat

Societat

Anglès es fixa en Leo Messi

L’argentí podria ‘batejar’ un espai del poble, ara en obres, en una consulta als més grans de 10 anys

L’Ajuntament vol fixar un nom per a la plaça dels ‘Palillos’

El futbolista argentí del Barça Lionel Leo Messi podria ser encara més famós a Anglès. La capital de l’àmbit del Ter Brugent havia tingut una fàbrica d’escuradents, enderrocada el 2006. La parcel·la que havia ocupat l’empresa és ara una esplanada molt àmplia, utilitzada habitualment com a aparcament. Al poble tothom parla de la plaça dels Palillos, però l’Ajuntament ha començat una consulta veïnal i telemàtica per fixar el nom en aquest espai de manera oficial. I Messi ha entrat en escena.

Setmanes enrere l’equip de govern anglesenc, de Junts, va obrir un període perquè els veïns més grans de deu anys proposessin noms per a la plaça. “No en vam excloure cap i al final en van sortir nou”, explica l’alcaldessa, Àstrid Desset. La llista de candidats a figurar en el nomenclàtor local és el següent: plaça de la Llibertat, plaça dels Palillos, plaça del Mercat, plaça dels Escuradents, plaça de la República, plaça de Remei Varo (artista), plaça d’Esther Boix i Pons (pintora) i plaça de Leo Messi.

En principi, la votació s’acaba el dia 30, però probablement l’equip de govern donarà més temps als veïns perquè es mullin. Fins divendres havien votat unes tres-centes persones, amb la plaça dels Palillos com a més triat i amb el nom de l’argentí en quarta posició. L’Ajuntament permet la votació a menors d’edat per “fer-los entrar en la democràcia participativa”, diu l’alcaldessa. Per emetre el vot, s’ha de tenir un mínim de deu anys, estar empadronat a Anglès i cal registrar-se amb el número de DNI.

I si guanya?

I si guanya Leo Messi? El davanter del Barça, que ha volgut deixar el club, podria formar part de la vida diària d’Anglès si guanya la votació. “La veritat és que no ens hem plantejat si legalment hi podria haver algun problema per inscriure el seu nom a la plaça. La gent encara pot votar i la democràcia és això: acceptar les coses encara que no t’agradin”, afirma l’alcaldessa.

Justament ara l’Ajuntament fa unes millores a la plaça. La reforma inclou l’aplanament del terreny, que era molt irregular i amb molts sots quan plovia, i la intervenció per millorar desaigües, rampes i voreres accessibles. Un acord amb el propietari d’una part de la plaça permet arranjar tot l’espai, que fa gairebé 5.000 m². El cost dels treballs és de 114.139,30 euros, incloent-hi l’obra civil, la senyalització del vial, l’enllumenat de l’aparcament i els treballs de jardineria. Les obres acabaran el mes que ve. Hi podran aparcar uns cent cinquanta cotxes i els diumenges s’hi farà el mercat setmanal. Així, les parades no ocuparan el carrer Verneda, cosa que dificultava la circulació, explica l’alcaldessa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia