Salut

Can Font de Llorà registra 30 positius

22 són usuaris d’aquesta residència de persones amb discapacitat

Un total de 22 usuaris i vuit treballadors de la residència per a persones amb discapacitat Can Font de Llorà de Sant Martí de Llémena s’han vist afectats per un brot de coronavirus. A mitjan agost, es va notificar el cas d’un auxiliar tècnic educatiu que treballa al centre. Arran d’aquest positiu, es va fer un cribratge amb els contactes “estrets” de la residència. En total, es van acabar detectant 30 contagis, la gran majoria entre els usuaris. Gairebé tots els afectats són asimptomàtics. De fet, només una persona més ha tingut símptomes, a banda del treballador. Es tracta d’un usuari que va haver d’ingressar en un hospital, però que està previst que rebi l’alta aviat.

Com a mesura preventiva i en coordinació amb Salut, el centre va destinar una ala de la residència a aïllar els 22 casos positius d’usuaris de Can Font, on passen el període necessari fins a confirmar que no tenen el virus. Aquest dilluns està previst que passin noves proves PCR que, en cas que surtin negatives, suposarien la fi de l’aïllament dels residents afectats. A més, s’han reforçat les mesures de seguretat entre els treballadors. En total, a Can Font hi viuen un total de 30 usuaris, si bé els darrers dies alguns han anat temporalment al domicili dels seus familiars. Els vuit treballadors afectats han estat també aïllats a casa seva. La resta (50) continuen treballant normalment, si bé s’han incrementat les mesures de seguretat.

Acaba a Girona el cribratge amb 3.095 tests i 5 positius entre els 1.360 de Sant Joan de les Abadesses

El Departament de Salut va tancar ahir els tres dies de cribratges per detectar contagis de la Covid-19 als barris de Santa Eugènia i Can Gibert del Pla de Girona amb un total de 3.095 tests, 1.044 dels quals ahir. S’han dut a terme en aquest dos barris perquè acumulaven el 44% dels casos de la ciutat. A Sant Joan de les Abadesses, els resultats provisionals del cribratge massiu fet els dies 7 i 8 han permès localitzar cinc casos positius entre les 1.360 persones asimptomàtiques que hi van participar voluntàriament. Cal recordar que a Sant Joan hi ha cinc brots amb 34 afectats, motiu pel qual es va decidir fer un cribratge massiu al poble, de poc més de 3.200 habitants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia