Societat

Barcelona ha denunciat 200 ocupacions per narcotràfic

La regidora d’Habitatge insta a “no revictimitzar” les famílies vulnerables

Imposen dos milions en sancions

La regidora d’Habitatge de l’Ajuntament de Barcelona, Lucia Martín, va demanar ahir “ser contundent” amb l’activitat delictiva vinculada a l’ocupació d’habitatges però “curós” per “no revictimizar” les persones en situació de vulnerabilitat a qui les màfies revenen les claus. “Desnonar mes ràpid a famílies vulnerables no fa que aquestes màfies desapareguin perquè la necessitat d’habitatge d’aquestes famílies continuarà existint i aquestes màfies el que busquen és treure profit d’aquesta necessitat”, va assegurar Martín en la roda de premsa de presentació de l’informe d’activitat de la Unitat Antiassetjament i de Disciplina d’Habitatge.

La regidora va destacar que entre els anys 2017 al 2019 el consistori va actuar per tancar 200 habitatges ocupats relacionades amb el narcotràfic. L’any passat, Mossos i Guàrdia Urbana van fer distintes operacions amb més de 50 detinguts.

Martín també va indicar que en aquests anys s’han imposat sancions per més de dos milions d’euros relacionade amb els habitatges buits (67) i l’assetjament immobiliari, dels quals ja s’han cobrat 910.464 euros que es destinaran a polítiques d’habitatge.

La regidora hi va afegir que a Barcelona “les ocupacions no han augmentat” perquè les denúncies durant el primer trimestre de l’any van ser 408 enfront de les 386 del mateix trimestre del 2019. També va recordar que fa anys que Catalunya lidera les xifres de desnonaments a l’Estat espanyol i és també la comunitat on els preus dels lloguers són més elevats. Per Martín, a tot l’Estat espanyol hi ha ara “una campanya mediàtica que cerca generar pànic en comptes d’analitzar rigorosament el problema i veure quines poden ser les solucions”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia