Societat

El rei de Tailàndia perdona la pena de mort a Segarra

L’indult amb la imposició de la cadena perpètua per l’assassinat de l’enginyer David Bernat obre la porta a una futura extradició del condemnat des del 2016

El rei de Tailàndia, Maha Vajiralongkorn, va indultar divendres el terrassenc Artur Segarra de la pena de mort, commutant-li la condemna per la de cadena perpètua, per l’assassinat del veí de l’Albi David Bernat. Fonts del Ministeri de Justícia del país asiàtic van confirmar ahir a diverses agències que el condemnat pel crim i posterior esquarterament del cadàver pot iniciar la sol·licitud de trasllat a una presó a l’Estat espanyol un cop compleixi un mínim de quatre anys de condemna i pagui la indemnització de 20.000 euros fixada a la família, corresponent a la quantitat que va sostreure de la targeta de crèdit de la víctima.

Segarra és a la presó des del febrer del 2016 i el 20 de novembre del 2019 el Tribunal Suprem de Tailàndia va deixar en ferm la primera sentència, mantenint la pena de mort contra el català pel segrest, robatori i assassinat premeditat del seu compatriota, entre altres delictes. Ell sempre va negar els fets, però va acabar confessant per primera vegada el 23 de desembre de l’any passat, en una carta per aconseguir la clemència del monarca i evitar la seva execució. Aquest perdó reial va arribar divendres, coincidint amb el 68è aniversari del monarca tailandès. A la missiva Segarra admetia que va matar Bernat el 9 de gener del 2016, quan s’hi va barallar, tot i que no va especificar què va passar després de l’assassinat. Segons va concloure la justícia tailandesa, Segarra va esquarterar el cos, el va congelar i després en va llançar diverses parts al riu a Bangkok. A més, la investigació va determinar que Bernat va ser extorsionat amb uns 900.000 euros i va detectar que s’havien produït moviments bancaris estranys després de la desaparició de l’enginyer. L’arrestat va fugir en moto en ser reconegut quan sopava amb la seva parella en un restaurant d’una província nord-oriental. Segarra també estava en crida i cerca de la justícia espanyola des del 2015 perquè tenia pendent un judici per estafa, tinença il·lícita d’armes i falsificació de documents.

LA DATA

19.01.2016
Va ser el dia
que Segarra va assassinar Bernat en una baralla, segons va confessar ell mateix en una carta.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia