Societat

L’explosió d’Iqoxe: tres morts i lesions imprudents

El jutjat d’instrucció 1 de Tarragona ha dictat una resolució en què acorda l’aixecament del secret de les actuacions de les diligències obertes com a conseqüència de l’explosió produïda a l’empresa Iqoxe, el 14 de gener passat, que va provocar la mort de tres persones, vuit ferits de diversa consideració i nombrosos danys materials a l’empresa i als voltants.

Segons va informar ahir el TSJC, la investigació està oberta i es treballa de forma molt exhaustiva tant en l’àmbit policial com en el judicial, i això comporta que encara no es disposi d’un atestat complet de la investigació i que els resultats, en aquests moments, siguin provisionals. Per la seva complexitat, la causa s’ha dividit en tres parts: una peça principal i dues peces separades. La peça principal té per objecte la investigació de l’explosió i de les actuacions posteriors que es van produir. De forma provisional, la jutgessa Sofía Beltrán emmarca els fets principals en una imprudència greu amb resultat de mort, lesions, danys i delictes contra el dret dels treballadors. Els investigats són l’empresa Iqoxe com a persona jurídica i dues persones físiques. També hi ha personades dotze acusacions particulars i tres acusacions populars.

Pel que fa a les dues peces separades, la primera investiga un possible delicte d’estralls en les autoritzacions empresarials i llicències per alguns dels seus reactors que van comportar un increment significatiu de la capacitat de producció de l’empresa. La segona peça investiga delictes relacionats amb el medi ambient.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia