Societat

Dos detinguts per l’atac a un habitatge ocupat per joves immigrants a Premià de Mar

Els Mossos d’Esquadra mantenen oberta la investigació i no descarten noves detencions

Els Mossos d’Esquadra han detingut dos homes en relació amb l’atac a un habitatge ocupat per joves immigrants a Premià de Mar (Maresme) el passat diumenge.

Els detinguts tenen 32 anys, són de nacionalitat espanyola i veïns de Premià i Mataró i se’ls acusa de delictes d’atemptats, resistència i desobediència a agents de l’autoritat, desordres públics, danys, lesions i un delicte d’odi i discriminació.

Els Mossos van obrir una investigació aquest dilluns que va permetre identificar i detenir dos dels presumptes autors dels incidents. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.

Els fets van succeir la nit del passat diumenge quan un grup de veïns es va concentrar davant un pis a la plaça del Doctor Ferran de Premià amb la intenció de fer fora un grup de joves que havia ocupat el pis.

Un grup de veïns va accedir a l’interior del pis i va produir danys a l’immoble i lesions lleus a un dels ocupants.

Els incidents van derivar en diversos danys a mobiliari urbà i es van produir diverses càrregues dels agents d’ordre públic per tal de dispersar els veïns concentrats. Cinc agents van resultar ferits lleus durant la intervenció.

Està previst que els dos detinguts passin a disposició judicial en les properes hores.

En un comunicat, els Mossos han reiterat el seu “compromís i la seva obligació per garantir la llibertat i deures de tots els ciutadans” i ha afegit que “treballa per defensar una societat lliure de racisme i xenofòbia”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia