Educació

Moviments a la Selva per dur el menjador escolar

Set consistoris volen guiar el servei i desmarcar-se del concurs comarcal

Els ajuntaments d’Arbúcies, Sant Hilari Sacalm, Hostalric, Riells i Viabrea, Breda, Vilobí d’Onyar i la Cellera de Ter s’han començat a moure per gestionar el menjador de les escoles dels seus pobles a partir del 2021. Els alcaldes troben que un servei més pròxim a les escoles contribuiria a millorar-lo i a optar per altres models de contractació. Es desmarquen així del futur concurs comarcal.

El 26 de maig, el Consell de la Selva va renunciar a les competències del menjador, que la Generalitat li havia delegat des de feia dues dècades. El concurs centralitzat, que inclou 31 escoles (30 de públiques i una de concertada), s’acaba el 2021. La Generalitat ha de pronunciar-se ara sobre la renúncia del Consell.

Un dels set alcaldes selvatans afirma que veu bé la gestió indirecta, és a dir, que l’ajuntament redacti les clàusules del concurs i dirigeixi el procés de contractació per tal que posteriorment una empresa o l’associació de mares i pares (AMPA) vetlli pel servei. De moment, el govern ha denegat a Arbúcies la municipalització del menjador a l’escola pública Doctor Carulla. A Vilobí volen fer el mateix en el Josep Madrenys, però el govern no els ha respost.

A la Selva, hi ha sis escoles on les famílies deleguen el menjador a una empresa. Són el Castell de Farners (Santa Coloma), Els Estanys (Sils), Sant Esteve (Caldes), Pompeu Fabra (Anglès), Juncadella (la Cellera) i l’institut escola de Fenals (Lloret). Pel Consell, la seva gestió indirecta no s’ajusta a llei. En canvi, el Consell renovarà un curs la gestió directa al Pere Torrent de Lloret i al Sant Salvador d’Horta colomenc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia