Societat

L’Escola Agrària de l’Empordà, formació de qualitat

Les preinscripcions del curs vinent al Cicle Formatiu de Grau Superior de Processos i Qualitat en Indústries Alimentàries s’inicien el proper 10 de juny

Segons dades d’ACCIÓ , el sector agroalimentari genera un volum de negoci de 38.205 milions d’euros anuals i ocupa a 164.372 treballadors a Catalunya. Conscient d’aquesta realitat, l’Escola Agrària de l’Empordà ofereix el Cicle Formatiu de Grau Superior de Processos i Qualitat en Indústries Alimentàries en format dual, amb l’objectiu d’educar tècnics per treballar en diversos àmbits del món agroalimentari: departaments de qualitat, equips de producció, àrees d’I+D, etc.

De fet, cada any des d’aquest centre reben moltes peticions per part d’empreses del sector que necessiten contractar alumnes provinents d’escoles de referència. En aquest sentit, la formació professional es consolida com una de les millors vies d’inserció laboral dels més joves. Més del 90% dels estudiants que cursen el cicle formatiu a l’Escola Agrària de l’Empordà aconsegueix feina un cop acabat el curs. Unes xifres que demostren la qualitat dels estudis i les oportunitats que ofereix el sector agroalimentari al nostre país.

Aquest fet, s’ha reafirmat amb motiu de l’emergència sanitària del COVID-19, ja que diverses companyies han contractat alumnes de l’Escola Agrària de l’Empordà amb la finalitat de reforçar els seus equips i donar resposta a l’increment d’activitat de les últimes setmanes.

La formació professional, una opció de futur

“La formació professional i, en especial la formació dual, ofereixen grans oportunitats d’aprenentatge. L’alumne disposa d’un ensenyament teòric a les aules i d’una vessant més pràctica gràcies a una beca o estada a una empresa, que els aporta la capacitat d’adaptar-se a un lloc de treball real i viure la seva primera experiència laboral remunerada”, afirma Teresa Colell, directora de l’Escola Agrària de l’Empordà.

Des d’aquest centre ja pensen en el curs vinent. El període de preinscripcions al Cicle Formatiu de Grau Superior de Processos i Qualitat en Indústries Alimentàries s’inicia el pròxim 10 de juny i finalitza el 17 de juny. Una de les virtuts d’aquest tipus d’estudis és l’elevat índex d’ocupació dels seus alumnes.

A nivell de tot Catalunya , els cicles formatius de grau superior de l’àmbit agrari tenen una inserció laboral del 67,79% i la relació entre estudis i feina se situa al 68,32%, mentre que els cicles d’indústries alimentaries obtenen un grau d’inserció laboral del 72,50% i la relació entre estudis i feina és del 93,10%. “Sens dubte, el sector primari i agroalimentari és essencial i necessita molts professionals qualificats”, apunta Colell.

El centre formatiu, situat a Monells (Baix Empordà), pertany a la xarxa d’escoles del Servei de Formació Agrària del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya. Va iniciar la seva activitat el 1971 i durant els últims anys, s’ha consolidat com un líder en formació dirigida a la indústria agroalimentària. La seva finalitat és oferir un ensenyament integral als professionals del sector, a través de la formació inicial i la formació contínua, que permet acompanyar-los al llarg de tota la seva vida professional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia