Societat

La riera de Tossa es desborda i omple la primera línia de mar

Després del ‘Glòria’, la crescuda del riu Tordera obliga a aturar les obres dels dos ponts al límit de Blanes i Malgrat

L’episodi de pluges de dimecres a la matinada i ahir va provocar crescudes de rius i inundacions a Tossa de Mar, on es va desbordar la riera, i a Blanes, entre altres afectacions.

Tres mesos després del temporal Glòria, a Tossa l’aiguat va inundar carrers i aparcaments perquè la riera es va desbordar. Els tres passos sobre la riera van quedar absorbits. L’aigua va ocupar es Racó, a tocar del passeig, i les vies més properes. Van caure alguns arbres i la carretera en direcció a Sant Feliu de Guíxols, la Gi-682, es va tallar per despreniments. Els darrers cinc dies a Tossa han caigut 132,8 l/m², incloent-hi els 83,8 d’ahir.

A la desembocadura del riu Tordera, l’aiguat va provocar que s’hagin hagut d’aturar les obres per refer els ponts malmesos al gener, entre Blanes i Malgrat de Mar: el ferroviari, que fa Adif, i el viari, que fa el govern.

El cabal del riu va arribar a 206 m³ per segon a Fogars de la Selva, on hi va haver talls temporals de la C-35 i, dimarts a la matinada, interrupcions a l’AP-7. A Sant Hilari, un pal elèctric va impossibilitar la connexió wifi i la telefònica de Movistar durant vuit hores.

Al Pla de l’Estany, el nivell de l’estany de Banyoles va pujar de 37 cm i l’aigua es va desbordar a la banda sud i a les instal·lacions del club de natació. Una esllavissada va tallar la carretera de Pujarnol, al terme de Porqueres. A la Garrotxa, el riu Fluvià va créixer fins a un metre i mig respecte del seu nivell habitual a Olot, on hi va haver 80 litres per metre quadrat d’aigua acumulada.

(Amb informació de R. Estéban i J: Casas).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia