Societat

SALVADOR COLL

ALCALDE DE CORNELLÀ DEL TERRI

“Haurem de renunciar a inversions”

Es modificarà el pressupost per desviar partides cap a noves despeses destinades a atendre les necessitats socials que sorgeixin

Aprofitant les xarxes socials.
Salvador Coll treballa en el món de la comunicació i, potser per això, és dels alcaldes que més recorren a les xarxes socials per adreçar-se als veïns, si convé, amb gravacions de vídeo, tal com ha fet amb motiu del temporal ‘Glòria’ i de l’actual crisi sanitària.

L’alcalde de Cornellà del Terri repassa alguns aspectes de la situació en què es troba aquest municipi del Pla de l’Estany.

Com estan gestionant el dia a dia de l’Ajuntament?
En general, de la mateixa manera que en circumstàncies normals, però de manera virtual. Tots els treballadors i els regidors estem fent teletreball des de casa. Les reunions setmanals les fem en línia i cada regidor controla les seves àrees respectives: per exemple, jo controlo el repartiment de mascaretes i em desplaço físicament, amb les màximes precaucions. Evidentment, el que sí que ha quedat aturat és el tema de les contractacions, per a les reparacions dels desperfectes del temporal Glòria. L’objectiu era tenir arranjats els camins malmesos abans de Setmana Santa, però els concursos han quedat paralitzats. Això també ha afectat altres obres, com les de la piscina. Tots els processos administratius han quedat parats.
I els deuen haver sortit despeses imprevistes. Hauran de retocar el pressupost, m’imagino.
Sí, de fet, ja ho havíem de fer arran del Glòria. I hi haurem d’afegir les conseqüències que comporti aquesta crisi sanitària, és clar. Haurem de renunciar a projectes que teníem pensat pagar amb el romanent de tresoreria i destinar aquests diners a despeses de l’àmbit social. Quedaran afectades la tercera fase de la millora de la piscina, reparacions de carrers i altres espais públics... Tot això haurà d’esperar per poder donar resposta en primer lloc a les demandes socials. No les hem concretat, encara, perquè les peticions aniran sortint més endavant.
Ajornaran el pagament dels tributs municipals?
Sí, sí. Com la resta dels ajuntaments de la comarca i el Consell del Pla de l’Estany, a Cornellà hem acordat deixar-ho per a més endavant, per donar facilitats als ciutadans. Ho ajornem de cara a l’estiu.
En circumstàncies normals, el cap de setmana passat haurien celebrat la festa major. La faran en altres dates?
Deixa’m dir que va sortir la idea de “La festa al menjador”, que ha tingut molt d’èxit. La gent ha reproduït a casa seva activitats de la festa i les ha penjat a les xarxes socials. Hem vist el ball del Cornut, d’altres han fet una escenografia de la plaça amb ninots de Playmobil, o han imitat la plantada de l’arbre del Maig amb un petit avet... Ha funcionat molt bé, hi ha hagut més de cent aportacions. Però bé, nosaltres considerem que la festa major és per Setmana Santa. Per tant, com a tal, no la podem traslladar en el calendari. Sí que estem treballant per organitzar una sèrie d’actes. Pensem que s’ha de tallar l’arbre del Maig i se n’ha de plantar un de nou, més que res perquè l’arbre pot estar en males condicions i d’aquí a uns mesos pot suposar un perill. Ens agradaria organitzar un cap de setmana cultural i lúdic que inclogui la plantada de l’arbre.
Han hagut de cridar gaire l’atenció a veïns que no respecten el confinament?
Els primers dies sí. Vam tenir la sensació que hi havia gent que no s’ho agafava seriosament. S’ha hagut d’avisar gent que, aprofitant el fet que al municipi i la comarca hi ha molts de camins i carreteres secundàries, es desplaçaven d’un lloc a un altre. Però el comportament està sent molt bo, i ho dic pensant també en les persones que han fet mascaretes. S’han repartit a través del Consell Comarcal i han servit, per exemple, per a la residència de gent gran d’aquí. Deixa’m tenir també unes paraules d’agraïment per als comerços, que estan fent un esforç per distribuir queviures a les cases de gent que viu sola i que no es pot desplaçar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia