Salut

Augmenten els casos de Covid-19 a l’Iran i a Corea de Sud

Preocupació al règim dels aiatol·làs per la mort de 54 iranians

El govern sud-coreà confirma 586 casos més

La preocupació a l’Iran, on ja han mort 54 persones –11 de les quals, dissabte– pel coronavirus i s’han confirmat 385 casos nous de contagis, augmenta. El país, que està implementant més restriccions per evitar la propagació de la malaltia, s’ha convertit en el tercer amb més contagis després de Corea del Sud i la província xinesa de Hubei, on es va originar l’epidèmia. Les autoritats iranianes no van aplicar cap tipus de quarantena quan va començar el focus a Qom, fet que va afavorir la propagació per tot el país. A més, insisteixen que no adoptaran aquesta mesura. Per frenar l’epidèmia han decidit tancar les escoles i les universitats, així com suspendre els actes esportius, culturals i religiosos, i les reunions governamentals o del Parlament. L’última mesura, que va entrar en vigor ahir, és la reducció de la jornada laboral en oficines del govern als bancs estatals del país. Corea del Sud va anunciar ahir que havia confirmat 586 casos més, amb els quals el nombre total de contagis puja a 3.736. Mentrestant, Corea del Nord ha decidit activar un important pla de prevenció, tot i que fins ara no ha reportat cap caps.

L’Estat, en situació continguda

El Ministeri de Sanitat va elevar ahir a 82 els casos de coronavirus a l’Estat, sumant-hi els dels Països Catalans, i va explicar que es continua mantenint l’escenari 1 d’alerta, l’anomenat “de contenció”. El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, va especificar, durant la videoconferència diària que manté amb totes les comunitats autònomes per parlar dels casos que hi ha en cadascuna, que per ara les mesures actuals són vàlides. A més, va destacar que el sistema està preparat per a “qualsevol escenari”. També va explicar que el 90% dels casos són importats, ja que només de 9 se’n desconeix l’origen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia