Societat

Veïns i consistoris s’uneixen a la protesta de la petroquímica

La manifestació del 19 de febrer tancarà la jornada de vaga convocada per CCOO i la UGT a les empreses químiques de Tarragona i reclamarà més seguretat, informació i coordinació

Per primera vegada a Tarragona hi haurà una manifestació unitària per reclamar més seguretat a les empreses químiques. Serà el 19 de febrer, dia en que CCOO i la UGT han convocat una vaga de treballadors als polígons químics després de l’explosió a Iqoxe del 14 de gener passat, que va acabar amb tres persones mortes. A la convocatòria, ahir a la tarda s’hi van unir les federacions de veïns de Tarragona, entitats socials i els ajuntaments de Tarragona, Vila-seca, Constantí i la Canonja. Amb el lema Volem seguretat, volem informació i coordinació, els convocants van assegurar que la jornada suposarà “un abans i un després” a la ciutat i en la relació dels veïns amb la indústria química.

La protesta començarà a les sis de la tarda al davant de la seu de l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) i acabarà a la seu de la delegació del govern de la Generalitat. L’acord es va assolir ahir divendres a la tarda, en una reunió a Torreforta en la qual van participar les tres federacions de veïns de la ciutat, la Coordinadora d’Entitats de Tarragona, representants dels quatre consistoris i dirigents de la UGT i CCOO.

“El dia 19 ha de quedar gravat per sempre, Tarragona ha dit prou”, va manifestar Alfonso López, president de la Federació d’Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT). La principal reclamació és que hi hagi més seguretat a les empreses químiques, però també s’adrecen a les administracions, especialment a la Generalitat, a la qual insten a facilitar més i millor informació a la ciutadania en cas d’emergència química i que dugui a terme més controls a les companyies. “Seguretat per sobre de tot, és el més important. No podem viure amb por. Se’ls ha d’exigir per totes bandes”, va remarcar López.

Conviure amb la química

Tot i les reivindicacions, cap dels actors presents en la reunió va qüestionar el futur de la indústria química a Tarragona. “Hem de conviure amb la química, però sense risc. Tarragona viu de la fàbrica, però no podem estar sempre amb por. Volem una química segura”, va insistir López.

En la mateixa línia es va expressar el secretari general de la UGT de Tarragona, Joan Llort: “Cal més seguretat, informació i transparència.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia