Societat

El Parc Natural del Cadí-Moixeró restableix els accessos tancats pels efectes del temporal Gloria

La brigada d’aquest espai neteja arbres caiguts i retira pedres en diverses carreteres i pistes

El Parc Natural del Cadí-Moixeró ha dut a terme aquesta setmana actuacions urgents per restablir la normalitat dins del seu àmbit després del temporal Gloria. En col·laboració amb els ajuntaments dels municipis ubicats en aquesta àrea, la brigada de l’espai natural ha netejat camins, carreteres i pistes d’accés a punts diversos que van quedar afectats per la intensa neu, pluja i vent associat a aquesta borrasca. Concretament, aquestes tasques s’han dut a terme als pobles de Béixec, Estana, el Querforadat, Cava, Ansovell, el Ges, Fórnols, Cornellana, Tuixent i Josa de Cadí. La zona més afectada ha estat la de la via d’accés a Cava, que va quedar tallada per una esllavissada de roques i arbres.

Els importants gruixos de neu humida caiguda durant el temporal van provocar la caiguda de nombrosos arbres, el que va acabar afectant a la circulació de vehicles a carreteres i pistes dels municipis del parc. Així, la brigada ha treballat en la seva retirada per tal de facilitar l’accés de la maquinària i permetre la neteja d’aquestes vies. A banda de l’actuació a l’accés a Cava, aquesta també s’ha dut a terme a les pistes forestals d’Estana a Coll de Pallers, de Riu de Cerdanya a Coll de Pendís i l’accés als miradors del Pla de l’Àliga d’Estana.

Puntualment, el parc ha emprat maquinària específica per poder accedir a la masia de Cal Xorro, al municipi de Cava, després de quedar aïllada per la neu. Així mateix, ha netejat les pedres caigudes per una esllavissada a la pista que dona accés al nucli de Rebolleda i Via del Nicolau, al municipi de Guardiola de Berguedà, amb una maquinària retroexcavadora. D’altra banda, la brigada ha treballat per habilitar diversos aparcaments de vehicles que havien quedat coberts per la neu, per tal de facilitar l’accés al gran nombre de visitants que aquests dies s’han apropat aprofitant els gruixos existents, per practicar diverses activitats de neu, com ara baixada amb trineu, raquetes o esquís, o gaudir del paisatge hivernal, entre d’altres.

Un cop enllestides aquestes feines més urgents, a mesura que la neu es fongui, es podrà accedir a cotes més altes, per tal de concentrar les feines en les diferents pistes forestals que han quedat bloquejades a més alçada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia