Societat

societat

Una nova manifestació reclama més seguretat a la petroquímica

Centenars de persones van manifestar-se ahir a la tarda a Tarragona, en una marxa que va acabar davant de la planta d’Iqoxe, just dues setmanes després de l’explosió que hi va haver en aquesta empresa química. L’accident va fer tres morts i set ferits.

Les demandes de més seguretat han estat constants des de l’accident i ahir una marxa que va partir del barri tarragoní de Bonavista i una altra que va començar a la Canonja van unir-se al final del recorregut per palesar la intranquil·litat que es viu en els barris i municipis que hi ha al voltant del polígon petroquímic.

Els concentrats van fer sonar les sirenes que, al seu parer, s’haurien d’haver activat el passat 14 de gener per alertar-los de l’emergència. Els manifestants van lamentar l’absència dels batlles de la Canonja, Roc Muñoz, i de Tarragona, Pau Ricomà, i van anunciar que es continuaran concentrant els pròxims dimarts perquè els fets i les demandes no caiguin en l’oblit. Ahir, la marxa va començar a les sis de la tarda a la plaça de la Constitució de Bonavista i, simultàniament, a la plaça del Castell de la Canonja. Totes dues van acabar unint-se en una sola filera de gent davant l’accés a Iqoxe, a la N-340, que va quedar tallada durant una bona estona.

En la protesta es van fer proclames en què es demanava més seguretat a les empreses químiques i també es van sentir consignes contràries a la contaminació i reclamacions per tenir “un aire net”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia