Societat

Camins tallats i rieres a vessar al Gironès

Problemes de llum al barri vell de Salt, Cassà de la Selva i Sant Martí de Llémena

Camins rurals tallats i rieres al límit, aquest és l’escenari del segon dia de llevantada al Gironès, una comarca que ja acumulava molta aigua.La principal afectació a Bescanó la va provocar una part d’un mur d’un canal de reg que es va trencar, va caure a la via, va fer desbordar l’aigua i va tallar la carretera N-141, a la sortida del municipi, concretament a la recta de Vilanna. A primera hora del matí es donava pas alternatiu als vehicles a aquesta via, que uneix Bescanó amb Anglès, i a mitja tarda ja s’havia restablert la circulació, segons va explicar l’alcalde de Bescanó, Xevi Vinyoles. L’Ajuntament es mantenia en alerta per la possible crescuda del Ter arran del desembassament de Susqueda.

També a Salt, la precaució era l’augment de cabal del Ter. El consistori va tancar els equipaments municipals esportius per evitar desplaçaments “innecessaris”.

Les deveses de Salt

A Salt també es van tallar els accessos a les deveses , a la Pilastra i al pla de Socs en previsió del creixement de la llera del Ter. Al vespre, es va restablir el subministrament elèctric als abonats del barri vell de Salt que havien tingut problemes durant la jornada d’ahir. Quant a la xarxa viària, estava tallada la GIV-6703 a Quart. Hi va haver camins tallats per inundació a Sant Julià de Ramís, al congost, i a Sant Gregori la riera del Llémena es va desbordar a la zona del Raval. La Llémena va negar camps al pas de cal Ferraret a Sant Martí, i a Llorà hi va haver problemes de llum.

A Cassà, la pluja acumulada és de 241 litres

De les acumulacions de pluja a les Gavarres, destaquen els 241 litres recollits a Cassà de la Selva. Llagostera n’acumulava 230 i Bordils, 218. Per altra banda, els veïns de Cassà de la Selva que resideixen a la zona de Verneda, Mont-roig i a la urbanització Refugis de les Gavarres continuaven sense llum trenta hores després. Els veïns es van queixar que la companyia encara no els hagués pogut assegurar quan es podrà restablir el servei elèctric.També a Llagostera el veïnat de Bruguera està sense llum des de dilluns. La pluja acumulada a Cassà de la Selva va provocar grans inundacions en zones de conreu, especialment als punts més baixos del municipi, com ara els camps i prats de Dall d’Esclet, on diumenge s’hi havia de fer l’Aplec de Sant Vicenç.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia