Societat

La CUP dona deu dies a la Generalitat perquè es presenti com a acusació particular contra Iqoxe

avisa que si no ho fa, es personaran com a acusació popular “en nom de la societat civil per la defensa dels interessos en el medi ambient, la salut i la seguretat”

La CUP ha donat un termini de deu dies a la Generalitat perquè es presenti com a acusació particular contra l’empresa química IQOXE després de l’explosió a la Canonja (Tarragona). El portaveu de la formació al Parlament, Carles Riera, ha advertit que si l’executiu no fa aquest pas, els cupaires es presentaran com a acusació popular “en nom de la societat civil per la defensa dels interessos en el medi ambient, la salut i la seguretat”. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Riera ha explicat que l’accident és d’una “gravetat extrema” i ha lamentat que es vulgui “banalitzar”. “Cal demanar responsabilitats civils i penals per un accident en una zona molt castigada per la petroquímica, i de molt perill, davant la qual hi ha lleugeresa, banalització i falta de cura”, ha reblat.

El diputat dels anticapitalistes ha afirmat que “el sud ha de dir prou” i ha subratllat la necessitat que l’activitat econòmica sigui compatible amb la salut dels treballadors, dels veïns i del medi ambient. “Si el Govern no pren mesures eficaces, com ara, ja ho farem nosaltres”, ha resolt.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia