Societat

S’eleven a tres les víctimes mortals de l’explosió a la petroquímica de Tarragona

Mor el ferit crític que estava ingressat a l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona

Centenars de persones es concentren a Tarragona per demanar més controls a la indústria química

Ja són tres les víctimes mortals per l’explosió a la petroquímica de Tarragona.

El ferit crític que estava ingressat a l’Hospital Vall d’Hebron ha mort aquest dimecres, segons han confirmat fonts del centre sanitari.

Es tracta d’un treballador de l’empresa IQOXE, que va ser traslladat dimarts al vespre a l’hospital barceloní amb greus cremades al cos com a conseqüència de l’explosió.

Un altre treballador de la planta va morir al lloc dels fets. Aquesta segona víctima estava desaparegut des del moment de l’incident però els Bombers n’han trobat el cos aquest dimecres al matí. De fet, una de les tasques que el cos d’emergències ha realitzat avui ha estat la de desenrunar per poder recuperar les restes de l’operari.

A causa de l’explosió, també va morir una persona al barri de Torreforta de Tarragona. Una planxa metàl·lica que va sortir projectada per l’explosió de la planta va fer caure el sostre de l’habitatge, situat a uns a tres quilòmetres de distància.

Dues persones més continuen ingressades d’ençà de l’accident, una en estat molt greu a l’hospital Vall d’Hebron. L’altra es troba en situació greu però estable a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona.

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha confirmat en una roda de premsa a la Canonja que durant la tarda d’aquest dimecres s’ha pogut extreure el cos del treballador mort per l’explosió i que la funerària ja s’ha pogut endur el cadàver.

Situació més controlada

Buch ha assegurat que avui s’està “més a prop del final, de tancar l’episodi de l’emergència”. El conseller destacat que aquesta tarda “ja no hi ha flama” i ara les tasques se centren en l’extracció i transvasament del líquid inflamable que queda al tanc que els Bombers han estat remullant.

El titular d’Interior ha assegurat que en els minuts posteriors a l’explosi els serveis d’emergències no sabien quina substància s’estava cremant i va caldre que els Bombers fessin estudis de la qualitat de l’aire per confirmar que no hi havia toxicitat. Segons ha dit, aquesta circumstància va endarrerir l’actuació i els possibles avisos a la població. “Si haguéssim tingut la informació, hauríem pogut actuar més ràpidament”, ha defensat.

Clam a Tarragona contra la “impunitat” del sector químic

Més de 3.000 persones s’han manifestat aquest dimecres al vespre a Tarragona per exigir més seguretat a la indústria química i una millor comunicació d’incidents com el de dimarts al polígon petroquímic sud.

Convocats per la Plataforma Cel Net i el moviment Xarxa Sud, els manifestants s’han aplegat a la plaça de la Font i s’han desplaçat fins al davant de la seu de l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT).

Equipats amb mascaretes i pancartes, els concentrats han reclamat “menys impunitat i més seguretat” després de l’incident a IQOXE, que ja suma tres víctimes mortals i set ferits.

La revisió dels protocols d’activació de les sirenes del PLASEQTA i l’exigència d’estudis epidemiològics i de la qualitat de l’aire també han centrat les reivindicacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia