Societat

Protecció Civil acusa l’empresa de no seguir els protocols d’informació

Sergi Delgado demana a l’Estat i a les operadores activar ja el sistema d’enviament de missatges als mòbils de la zona afectada

Iqoxe obre una investigació interna sobre les causes de l’accident

Sergi Delgado, subdirector de Protecció Civil, ha remarcat que l’empresa no va seguir els protocols d’informació i per això va costar avaluar la situació. En declaracions a Rac 1, ha reconegut que “hi va haver dificultats per poder fer l’avaluació dels riscos de núvol tòxic”, perquè per fer-ho cal tenir la informació del que està passant per part de l’empresa. “ Aquesta informació , per diferents circumstàncies, no es va rebre i no es van seguir els protocols. Ens va costar molt fer aquesta avaluació i això va provocar un decalatge”, ha indicat. D’altra banda, ha demanat a l’Estat i a les operadores que s’activi ja el sistema d’enviament de missatges als mòbils de la zona afectada en cas d’accident químic, i ha recordat que aquest sistema ja existeix en altres països.

Delgado ha insistit que el protocol marca el confinament de la població quan hi ha perill tòxic, i ha reconegut que va existir un cert període de temps en què es va decretar el confinament sense saber encara si realment hi havia aquest risc. “Si no tenim informació davant d’un accident, hem de confinar”, ha conclòs.

En aquest sentit, ha afegit que és l’empresa qui ha d’enviar immediatament tota la informació, però això no va passar.

IQOXE obre una investigació interna sobre les causes de l’accident

Per la seva banda, l’empresa Industrias Químicas del Óxido de Etileno (Iqoxe) de Tarragona ha obert una investigació interna per determinar les causes de l’accident d’aquest dimarts i les seves conseqüències. L’explosió es va produir en una de les quatre plantes de productes derivats, concretament la nova planta que es va posar en marxa el juny del 2017 i que hi havia funcionat “amb normalitat” en aquest període. L’empresa s’ha posat a disposició de les autoritats per a les investigacions pertinents i ha col·laborat des del primer moment amb Bombers i Protecció Civil. La propietat d’Iqoxe garanteix “el futur de l’empresa” i que es mantindran tots els llocs de treball.

Iqoxe lamenta “profundament” la pèrdua d’un dels seus treballadors en l’accident i el patiment dels altres vuits membres de la plantilla que han resultat ferits. L’empresa química ha assegurat que la seva prioritat, en aquests moments “de gran dolor” per a tot l’equip, és “donar suport i acompanyar les persones afectades i les seves famílies”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia