Societat

Cornellà posa normes als amos de gossos

L’Ajuntament tramita la seva primera ordenança d’animals domèstics

Cornellà del Terri s’ha dotat per primer cop d’una ordenança d’animals. El document, que serà efectiu l’any vinent, ha estat consensuat entre l’equip de govern (JxCat) i l’oposició (CpC-ERC) i és el primer que entrarà en vigor d’entre el paquet de normatives de caire cívic que es va elaborar fa dos anys a través d’un procés participatiu. En opinió dels veïns que van prendre part en aquella iniciativa, les molèsties ocasionades per alguns animals de companyia a la via pública són un dels temes que més preocupen pel que fa a la convivència. Un altre tema que es va destacar van ser els sorolls, la regulació dels quals l’Ajuntament pensa incloure en una futura ordenança.

Les obligacions

La relativa als animals, que és a exposició pública, indica, per exemple, que els propietaris dels gossos hauran d’evitar que els animals generin molèsties als veïns tant si es troben a l’interior com a l’exterior del domicili, i sobretot quan sigui horari de descans, que seria de 21 h a 8 h, o que s’han de recollir les deposicions a la via pública. Un altre aspecte que es toca són els habitacles: “Els espais que es destinin a allotjament dels animals –s’explica– han de mantenir-se en condicions higièniques adequades per evitar situacions de risc sanitari per infeccions o propagació de plagues.” S’especifica també l’obligatorietat de tenir censat l’animal, tant si es tracta d’un gos com si és un gat o una fura.

La nova ordenança inclou les corresponents sancions. No tenir-los inscrits en el registre, permetre que els gossos cridin durant les hores de nit, maltractar-los o embrutar les vies amb deposicions es multarà amb quantitats que van dels 100 als 300 euros. No vacunar-los i no complir les mesures de seguretat en el cas de les races perilloses comportarà sancions de fins a 700 euros. Les multes més elevades (fins a 3.000 euros) seran per als propietaris que maltractin físicament els seus gossos o els deixin sense aliments.

LA XIFRA

3.000
euros
és la xifra amb la qual es podrà sancionar el maltractament dels animals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia