Societat

Instal·len fibra òptica en dues línies d’alta tensió

Endesa invertirà 217.000 euros per instal·lar fibra òptica en dues línies d’alta tensió de les comarques gironines en un tram de deu quilòmetres Concretament, les accions es concentren en la línia elèctrica d’alta tensió a 132 kV que uneix les subestacions de Juià amb la de Figueres en un tram de 5,3 quilòmetres i en una altra línia d’idèntiques característiques entre Juià i la subestació de Torrevent, situada al terme municipal de Palau-saverdera. En aquest cas, la trama serà de 4,4 quilòmetres.

L’objectiu de la inversió és, segons la companyia, optimitzar les comunicacions entre les seves subestacions i, així, incrementar la capacitat de resposta en cas d’incidències i millorar la qualitat del servei.

Segons l’empresa elèctrica, l’operació forma part del pla de digitalització que la companyia du a terme a les seves infraestructures per tal de dotar de fibra òptica les seves subestacions, amb un cable diferent del cable de terra actual. Per executar-lo, s’utilitzen les línies d’alta i mitjana tensió ja existents al territori –incloses les petites esteses de les subestacions– i repartidors de fibra.

En alguns casos és necessari reforçar estructuralment alguns suports o, fins i tot, substituir-los, un cop analitzades i estudiades totes les línies elèctriques incloses en aquest pla d’Endesa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia