Societat

Deu dies carregats de folklore arreu de Catalunya

Avui comencen les 47es jornades internacionals folklòriques de Catalunya

Actuaran, en diversos punts del territori, grups de l’Índia, Euskal Herria, Mèxic o la República de Baixkíria

Les Jornades Internacionals de Folklore de Catalunya arriben aquest any a la 47a edició amb l’epicentre fixat, com ja és habitual, a Calella. La població del Maresme reunirà els prop de 200 artistes que hi actuaran i donarà el tret de sortida del festival amb l’acte inaugural que tindrà lloc avui.

Els amfitrions de l’acte inaugural d’aquesta edició seran els Gegants de Calella. En questa població, a més, hi haurà durant tota la setmana actuacions dels diferents grups, concerts de músiques del món i tallers de dansa. Més enllà de Calella, però, el festival de folklore recorrerà, com de costum, diversos indrets del territori català. En aquesta edició hi haurà actuacions, entre d’altres, a Bellpuig, Gironella, Montblanc, Rajadell, Matadepera, Ripoll, l’Hospitalet de Llobregat o Barcelona.

L’acte de cloenda se celebrarà el diumenge dia 15 a Figueres. En aquest acte participaran tots els grups internacionals presents al festival. També hi actuaran l’Esbart Mediterrània Dansa de Figueres i grups de cultura popular de la ciutat.

Grups de tot el món

Durant els deu dies que durarà el festival, diversos grups d’arreu del món exhibiran les danses tradicionals del seu territori. En diversos punts de la geografia catalana es podran veure danses procedents de l’Índia, la República de Baixkíria, Mèxic, Euskadi i les Illes Balears.

A més, durant els dies en què se celebren les jornades internacionals folklòriques de Catalunya, molts municipis aprofiten per organitzar activitats paral·leles, per poder aprofundir en l’intercanvi cultural.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia