Societat

La dansa d’arrel tradicional torna dilluns a les Preses

El festival Ésdansa arriba a la 37a edició consolidat com un referent del seu gènere

La programació s’allargarà fins al diumenge 25 i cada dia hi ha programats espectacles gratuïts

Durant una setmana les Preses tornarà a ser el referent de la dansa d’arrel tradicional amb la celebració del festival Ésdansa, que enguany arriba a la 37a edició. El festival, consolidat tant pel que fa a proposta escènica com a nombre d’espectadors, intentarà mantenir els nivells de públic dels darrers anys. En els últims tres anys, Ésdansa ha aconseguit superar en cada edició els 10.000 espectadors, arribant l’any passat al rècord històric, amb més d’11.000. A més, el 2018 també va ser històric quant a ocupació en els espectacles de pagament, en què van superar el 98% d’ocupació i van penjar dues vegades el cartell d’entrades exhaurides.

En l’edició que comença dilluns, els espectadors podran gaudir, entre d’altres, de l’estrena d’Àer, de Laia Santanach, que va aconseguir l’any passat el premi Delfí Colomé. També hi tindrà lloc una de les propostes finalistes al mateix premi, NU(e)S, de l’Esbart Maragall.

Pel que fa a la procedència geogràfica de les companyies, es podrà gaudir de propostes de l’Equador, Corea del Sud, Armènia, Guatemala, Tanzània i Oman. Aquests últims tres països encara no havien tingut representació en cap de les 36 edicions anteriors del festival i serà, per tant, la primera oportunitat de veure espectacles d’aquests orígens a les Preses. Totes les companyies presents d’aquests països, a excepció de la d’Oman, actuaran de forma gratuïta el dissabte 24 al parc de Pedra Tosca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia