Salut

L’hospital de Campdevànol, a punt per al centenari

L’entitat inicia oficiosament la commemoració amb un concurs per al logotip

Demanarà la Creu de Sant Jordi

L’hospital de Campdevànol, que és el comarcal del Ripollès, complirà el 2020 un segle d’activitat i ho celebrarà amb diversos actes, a partir del mes de setembre vinent, que els presentarà en el marc de la festa major del poble. No obstant això, oficiosament ja ha iniciat la commemoració amb l’organització d’un concurs per al disseny del logotip identificatiu del centenari, que es presentarà també durant la festa campdevanolenca.

En espera de concretar-se el programa definitiu, ha transcendit que l’octubre de l’any vinent es farà un acte institucional, obert a tota la població. A més, s’ha fet públic que un dels objectius de la commemoració d’aquest centenari és implicar-hi la població del Ripollès. Per això, hi haurà actes de celebració descentralitzats i repartits en diversos municipis del Ripollès.

L’hospital de Campdevànol dona servei a una població de referència de més de 25.000 persones. L’entitat va ser fundada el 1920 i des d’aleshores treballa en els àmbits de la salut i la dependència per als habitants de la comarca. Des del 1983, va ser acreditat per formar part del sistema sanitari català com a hospital comarcal, i ofereix serveis concertats amb el CatSalut. Actualment, està acreditat com a centre d’atenció hospitalària aguda i com a centre d’atenció sociosanitària. A part, gestiona els CAP de Campdevànol i Ribes de Freser, i els consultoris locals de Campelles, Gombrèn, Pardines, Planoles, Queralbs i Toses.

LA DATA

1920
és l’any en què
es va crear l’hospital de Campdevànol, que el 1983 va passar al sistema sanitari català.

LA XIFRA

25.000
habitants
és la població de referència a la qual dona servei l’hospital, que gestiona dos CAP i sis consultoris.

Proposta de Creu de Sant Jordi

L’hospital de Campdevànol ha iniciat una campanya per aconseguir adhesions amb l’objectiu de demanar la Creu de Sant Jordi amb motiu de la celebració del centenari del centre. L’Ajuntament preveu aprovar una moció a favor d’aquesta concessió, que també es farà arribar a la resta d’ajuntaments de la comarca i del Consell Comarcal del Ripollès. El centre hospitalari campdevanolenc vol tenir també la complicitat dels hospitals de la Unió Catalana d’Hospitals, i d’empreses i entitats del Ripollès. Al seu web, hi ha penjada la carta d’adhesió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia