Salut

A Campdevànol hi ha manca de cirurgians

L’hospital ha de derivar operacions mentre no cobreixi les vacants

L’hospital de Campdevànol ha passat de tenir tres cirurgians a tenir-ne un perquè no troben substituts dels dos metges que s’acaben de jubilar aquest juliol. Això ha obligat la gerència a derivar o a reprogramar les operacions que requereixen ingrés. Per contra, les consultes externes i les operacions que no requereixen ingrés es mantenen.

Des de fa alguns dies ja s’informa als pacients afectats. El Servei Català de la Salut subratlla que, al marge de si s’acaben trobant els dos cirurgians que falten, aquesta és una “necessitat estructural” que pateixen altres centres sanitaris del país. És per això que es treballa en un servei territorial de cirurgia general que donarà servei a la zona d’influència de l’hospital de Campdevànol. Aquest centre fa una cinquantena d’operacions amb ingrés a l’any.

Aquesta manca de cirurgians transcendeix pocs dies després que els alcaldes de la Vall de Camprodon hagin denunciat que els veïns de Molló, Setcases, Vilallonga de Ter, Llanars i Sant Pau de Segúries es queden sense metge de família al consultori mèdic durant els mesos de juliol i agost. La causa és també la manca de personal. Durant aquest període estiuenc s’han de desplaçar al CAP de Camprodon.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia