L'Escala crea la beca internacional Ferran Adrià

La Casa Forestal de Sant Martí d'Empúries acollirà durant tres mesos un jove cuiner, amb qualsevol passaport menys el del Reino de España, perquè experimenti amb productes catalans, perquè faci un sincretisme amb les tècniques del seu país i amb tots els seus coneixements. L'Ajuntament de l'Escala, l'Associació Joves Cuiners de Catalunya amb el suport del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, a través de Prodeca, han instituït i impulsat la beca internacional Ferran Adrià.

Aquesta beca de «format experimental» persegueix homenatjar els productes del territori. Es convocarà tots els països del món, menys l'Estat espanyol, i porta el nom del guru de la creativitat. Per aspirar a la beca, els candidats hauran de presentar una proposta de recepta innovadora que inclogui almenys un producte català com a ingredient principal i dos més com a secundaris. Un jurat valorarà els projectes aspirants i el projecte desenvolupat al final de l'estada. Aquest jurat està format per Jordi Jacas, president de Joves Cuiners; Joan Roca, del Celler de Can Roca i de l'Escola d'Hostaleria de Girona; Jaume Subirós, del Motel Empordà; Venanci Grau, president d'IGP Poma de Girona; Pep Palau, director del Fòrum Gastronòmic; Toni Massanés, de la Fundació Alícia; Jordi Sargatal, naturalista, i els periodistes Pau Arenós i Salvador Garcia-Arbós.

La beca va ser presentada ahir al vespre a Sant Martí d'Empúries amb l'assistència del conseller d'Agricultura, Joaquim Llena; l'alcalde de l'Escala, Estanis Puig, i el president de Joves Cuiners, Jordi Jacas. L'origen de la beca és el desè aniversari de l'Associació Joves Cuiners, col·lectiu entestat en la defensa dels productes de la terra.

I així ahir al vespre es van fer tres celebracions: la presentació de la beca, la commemoració del 10è aniversari de Joves Cuiners i l'homenatge als productes de la terra, acció que ha tingut sempre el suport entusiasta del director territorial a Girona del DAR, Josep Guix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
urbanisme

Adjudicada la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA
GIRONA

Tallen el pas per sota del viaducte al carrer Pedret per un despreniment

GIRONA
Societat

Mor Tuni Jordana, activista cultural i fundadora de la Gralla de Granollers

solidaritat

Pineda de Mar, Calella i Salou acullen 25 infants ucraïnesos durant tres setmanes

PINEDA DE MAR
patrimoni

El jaciment ibèric de Puig Castellar, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional

Santa Coloma de Gramenet
infraestructures

L’Estat promet una inversió de 260 milions a l’Eix Pirinenc

LLEIDA
PORTBOU

L’Ajuntament comença els tràmits per licitar el nou servei de l’aigua

PORTBOU
medi ambient

Prova a Mollerussa per detectar electrònicament males olors

MOLLERUSSA