Educació

Educació

Un quart de segle de L'Entorn

L'actual escola de Porqueres és l'hereva de diversos edificis que van quedar obsolets

Se n'ha editat un llibre commemoratiu

L'edifici de l'escola de Porqueres, L'Entorn, compleix 25 anys. La comunitat educativa, amb el suport de l'Ajuntament, ha organitzat diverses iniciatives per commemorar-ho –“de manera modesta”, assenyala el director del centre, Salvador Coll– d'entre les quals destaca l'edició d'un llibre –25 anys, 25 contes, es titula– elaborat pels alumnes de tots els cursos. Dues mares, Emma Reixach i Lídia Bosse, s'han cuidat del disseny i de les fotografies, respectivament. La mainada també han pintat un mural al pati, dissenyat per l'artista Ferran Garriga; s'ha estrenat un logotip al·lusiu a l'efemèride, obra de Quim Oliver Xari, es va celebrar un sopar de mestres, en què van participar uns 120 dels aproximadament 400 educadors que han passat per l'escola i L'Entorn ha estat l'amfitriona de la trobada anual de mestres del Pla de l'Estany.

Aquest curs, a l'escola L'Entorn hi ha 480 alumnes matriculats i hi treballen 33 mestres. Res a veure amb l'escola –en aquells moments encara sense nom– que va obrir el 1989 amb deu mestres, així com un mestre d'educació física pagat per l'AMPA. El flamant edifici substituïa les escoles de Mata i de Miànigues, que havien donat servei les dècades anteriors. Abans, la mainada anava a can Roqué, una casa de pagès habilitada com a centre d'ensenyament la dècada de 1930.

Després de la guerra, les classes es van traslladar a la rectoria de Sant Andreu de Mata. Totes aquestes seus precedents de l'actual tenien sentit quan els pobles que formen el municipi tenien pocs habitants. Va ser arran del creixement demogràfic que es va experimentar les dècades de 1970 i 1980 que el consistori va reclamar unes instal·lacions adients a les necessitats.

Tota aquesta evolució es plasma visualment en una exposició fotogràfica que s'ha muntat a la biblioteca Carles Fontserè, situada a la plaça Major, a prop de l'escola.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PERALADA

Nova jornada d’anellament de cigonyes, amb 400 escolars

PERALADA
Societat

Lleida aprova incrementar les tarifes de les escoles bressol

Lleida
societat

Col·lectius i entitats veïnals preparen accions contra la Copa Amèrica

barcelona

Pressió a Lloret perquè es reobri el camí tallat a Can Juncadella

LLORET DE MAR
societat

Alerta del pla Inuncat per la previsió de pluges intenses al nord-est

Barcelona
Salut

L’hospital del Mar lidera un estudi esperançador per tractar l’esquizofrènia

Barcelona
societat

Inici de temporada alta a la platja de Castelldefels

Castelldefels
urbanisme

Els edificis de l’illa Massana de Barcelona es rehabilitaran i podran tenir balcons

Barcelona
societat

La població de Barcelona creix per segon any consecutiu i se situa en 1.702.814 residents

Barcelona