Queixes per la manca de mestres en el primer dia del curs escolar al Maresme

Tot i que algunes escoles s'estrenen a mig acabar, els pares dels alumnes minimitzen les incidències

Els plors dels alumnes que trepitjaven per primer cop l'escola contrastava ahir amb els nens de més edat que veien el retorn a la rutina com una oportunitat per trobar-se de nou amb els companys de classe. Molta alegria i xiscles minuts abans d'entrar a les aules. La imatge es va repetir arreu de la comarca, on 63.294 alumnes tant de primària com de secundària, van començar les classes. Tot i l'absència destacable d'incidències i deixant de banda els aiguats que ahir van caure a molts municipis, a Mataró les dues escoles, que estrenaven edifici, van començar amb els treballs encara per acabar i amb alguns serveis sense funcionar. Una circumstància a la qual els pares s'afanyaven a treure importància, ja que les obres se centraven en espais que, de moment, no es fan servir. Tot i la millora de molts dels centres de la comarca durant l'estiu, el Departament d'Educació només ha posat en marxa un sol equipament totalment nou al Maresme: l'institut de Cabrils. Un IES on hi ha matriculats 60 alumnes en dos grups de primer d'ESO i 27 en el segon. Malgrat això, Mataró, a més d'estrenar edifici nou en dues escoles, engega el curs inaugurant quatre equipaments més: l'escola d'adults Alarona, el centre de formació permanent Tres Roques, l'escola de música municipal i la llar d'infants Els Garrofers.

L'aparent normalitat contrasta amb les queixes que des dels sindicats continuen fent per la manca de professors. Si fa uns dies era la USTEC-STEs qui denunciava la retallada de recursos del departament a la comarca, ahir s'hi va afegir CCOO. Un fet que segons explica la delegada sindical Encarna Escribano, «passa per davant» dels problemes habituals de la tornada a l'escola. «A data 1 de setembre el 90% dels centres no tenien la plantilla completa», va assegurar Esther Cojo, delegada també de CCOO. Amb un panorama més que pessimista, el sindicat considera que la reducció de recursos, tot i que ha augmentat sensiblement el nombre d'alumnes, només fa que empitjorar el nivell d'atenció als estudiants.

Sense ordinadors

Una de les principals novetats d'aquest curs és la implantació dels llibres digitals a dos instituts de l'Alt Maresme –l'IES Pineda i l'IES Ramon Turró de Malgrat de Mar–, però ahir, segons els sindicats, encara no havien arribat als dos centres tots els ordinadors portàtils per als alumnes. Tant per CCOO com per la USTEC-STEs la mesura, impulsada pel departament, s'ha fet de manera precipitada i sense preparar prou bé els programes. A més, a diferència de la resta de l'Estat espanyol, a Catalunya els pares han de pagar una part de l'ordinador portàtil. Un greuge comparatiu que els sindicats consideren que és «inadmissible i injust».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA