Educació

Estrena dels nous instituts a Girona i Sant Gregori

Ahir van començar amb normalitat les classes al nou centre a l'edifici Cartanyà amb uns seixanta alumnes

Les administracions preveuen cobrir la demanda de places a la ciutat per deu anys

La ciutat de Girona va estrenar ahir el seu setè institut públic. Es tracta de l'Institut Nou. Està situat a l'edifici Cartanyà, al carrer del doctor Antic Roca, darrere l'església de Sant Josep. L'edifici, que ha estat cedit al Departament d'Ensenyament pel Bisbat de Girona, s'ha adaptat per encabir-hi de moment seixanta alumnes en dos grups d'ESO. Per aquest any s'ha adequat una primera planta de l'edifici. Per als propers es pensa continuar ampliant el centre amb l'adaptació de la segona i tercera planta, a mesura que es creïn nous grups. Segons va preveure ahir el director territorial dels serveis d'Ensenyament a Girona, Albert Bayot, el nou institut cobrirà les necessitats de places públiques d'ESO a la ciutat per un termini de deu anys “si no hi ha una alteració en l'evolució demogràfica prevista.” Els alumnes tenen un espai de lleure a l'edifici, i un pavelló just a l'altra banda del carrer, que podran fer servir també a les hores del pati els que vulguin practicar algun esport.

Bayot va visitar el centre ahir, en el primer dia de funcionament, acompanyat de l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont; la regidora d'Educació, Isabel Muradàs, i el regidor de barri, Carles Ribas. L'alcalde va expressar la seva satisfacció pel nou centre: “Feia molta falta, i tant la comunitat educativa com nosaltres mateixos l'havíem reclamat de fa temps”, explica. Puigdemont va destacar la millora “qualitativa i quantitativa” que ha viscut el barri pel que fa a infraestructures educatives: “En poc temps hem inaugurat la nova escola Pericot, a l'octubre podrem estrenar el gimnàs, i avui l'institut i la pista coberta de l'escola del Pla.” A la ciutat van començar ahir el curs 6.323 alumnes de secundària i batxillerat en escoles públiques i concertades.

Un altre a Sant Gregori

A part de l'Institut Nou de Girona, a la demarcació s'ha estrenat aquest curs només un altre institut de nova creació. És el de Sant Gregori, situat al pis damunt de la biblioteca Miquel Martí i Pol, adscrit a l'escola Agustí Gifre, que està just al costat, i que donarà servei als municipis de Canet d'Adri, Sant Martí de Llémena i Sant Aniol de Finestres. A Salt va estrenar nova ubicació l'escola Les Arrels, que fins al curs passat estava dins el pati d'un altre centre, l'escola Mas Masó, i que ara ja disposa del seu propi espai, tot i que serà un emplaçament temporal.

LES XIFRES

6.323
alumnes
d'ESO i batxillerat d'escoles públiques i concertades hi ha a Girona.

LA FRASE

Hem reclamat insistentment aquest institut, perquè feia molta falta
Carles Puigdemont
alcalde de girona
10
anys
es preveu que estiguin cobertes les necessitats de places d'institut a Girona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona