Educació

La UPC obre un campus d'estiu a Castelldefels

Avui comença la primera edició de la Universitat d'Estiu de Ciència i Tecnologia

Avui comencen les classes de Castechdefels, la primera Universitat d'Estiu de Ciència i Tecnologia que la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i l'Ajuntament han organitzat al campus de Castelldefels amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Castechdefels, que durarà fins a l'11 de juliol, està adreçada a alumnes preuniversitaris, professors i públic en general. El campus ofereix diferents activitats vinculades a la divulgació científica, i busca consolidar l'experiència de la universitat en l'organització dels tallers pels quals han passat, des del 2008, més de 5.900 estudiants i 270 professors de secundària. El campus els oferirà cursos dedicats a com aplicar la física i les matemàtiques per entendre el funcionament dels éssers vius, quin són els fonaments de l'enginyeria agroalimentària i parlarà de botànica vinculada a la flora del Parc Natural del Garraf i el Delta del Llobregat. Pel que fa a les noves tecnologies, el campus impartirà sessions sobre les ciutats intel·ligents, la xarxa d'objectes d'ús quotidià interconnectats per internet i els videojocs aplicats a l'educació.

A banda, hi haurà tallers entorn de l'àmbit aeroespacial. Pel que fa a les telecomunicacions, s'organitzaran tallers sobre la creació d'aplicacions mòbils i sobre la domòtica i la vida quotidiana. Pel que fa als éssers vius, se centraran en l'aqüicultura, el cultiu in vitro d'espècies vegetals i la modelització de sistemes biològics. També s'experimentarà sobre com aplicar els aromes a la indústria alimentària, o, des del punt de vista més ambiental, sobre els residus orgànics, l'ús de les energies renovables i la qualitat de l'aigua. També hi haurà un taller dedicat a com pintar amb la llum que mostra com interactuar amb la fotònica de manera lúdica i creativa.

Castechdefels també ofereix cursos oberts a tot el públic en matèries diverses, que van des de la introducció a l'astronomia i els planetes extrasolars descoberts recentment fins a l'anàlisi crítica de les pseudociències. Es parlarà també de la cooperació per al desenvolupament humà i de l'emprenedoria. També de quina manera concretar una idea en un producte i de l'evolució de l'aprofitament dels recursos vegetals des de la prehistòria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona