Educació

El Sambori lliura els premis de literatura anuals de la comarca de l'Horta Sud

Un gran volum d'assistents obliga a l'organització a programar dues sessions ben diferenciades a l'auditori de Catarroja

Centenars de persones es van aplegar ahir divendres en la vesprada, a l'Auditori de Catarroja, convocades per la Fundació Sambori i amb l'objectiu de fer el lliurament dels guardons literaris que anualment es convoquen i es resolen.

Per segon any consecutiu, la vetllada va estar partida en dues sessions a fi de poder acollir com cal el nombrós públic assistent que acompanya els joves escriptors guardonats.

D'aquesta manera, entre les 18,30 i les 19,30, es van lliurar els premis literaris d'Infantil i primers cicles de Primària i va ser a partir de les 19.30 que s'atorgaren els premis corresponents a la Secundària, el Batxillerat i les escoles d'Adults.

Totes dues sessions, van estar animades pel cantautor Dani Miquel, que va fer ballar i cantar el conjunt de l'auditori que quedà satisfet amb l'organització d'un acte que, resum el treball de centenars d'escoles i centres educatius d'aquesta comarca i que selecciona els guanyadors entre més d'un miler de treballs provinents de tots els segments educatius existents entre els tres anys d'edat i els més de seixanta.

La consellera no estava present

Pere Rossell

Ni en aquest acte, ni en cap altre que organitza la Fundació Sambori, sol estar la consellera d'Educació. Contrasta la seua absència amb la gran quantitat de pares i mares, alumnat i professorat present sempre a la sala, però més encara, si es té en compte el gran volum de joves creadors que cada any mou aquesta iniciativa que no troba punt de comparació en cap altre territori peninsular.

L'absència de la Consellera no s'explica, més encara quan, com en aquesta ocasió, el lliurament dels guardons s'hi fa en la seua comarca de procedència, en un poble veí al que ella viu i en una vila governada des de fa més de tres legislatures pel seu partit.

No estava la Consellera, però per contra, els assistents van gaudir d'una organització ben acurada i adaptada al públic present a la sala en cada sessió. Una organització que sol ser el resultat de la col·laboració entre l'esmentada Fundació Sambori i l'Associació Guaix, responsable de promoure les activitats afavoridores de la cultura i la llengua dels valencians en aquesta comarca.

No estava la Consellera, però molts dels alcaldes dels xiquets i xiquetes, joves i adults guardonats, (al menys els més sensibilitzats per la causa) sí que es trobaven presents o, en el seu defecte, els regidors de cultura o ensenyament.

La Consellera no sol anar a aquests actes, ni tampoc a cap Trobada d'Escoles en Valencià, no sabem si perquè li fa vergonya o, més bé, perquè ja no té vergonya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia