Massanes cedeix un terreny per fer-hi l'escola que es disputa amb Sant Feliu de Buixalleu

Educació haurà de decidir on situa el centre o si en fa dos

Durant l'anterior mandat, tant el consistori de Sant Feliu de Buixalleu com el de Massanes van aprovar un acord de ple consensuat amb Educació en el qual s'estipulava que el centre escolar es construiria al terme de Sant Feliu. De fet, l'escola ja funciona en aquest municipi en mòduls just al costat del solar on està previst que s'instal·li de manera definitiva. El canvi de govern arran de les darreres eleccions va fer que l'Ajuntament de Massanes, ara governat per CiU i el PSC, canviés d'opinió i reclamés la construcció del centre al seu terme municipal, al·legant que la majoria d'alumnes són del seu municipi. En el darrer ple municipal el consistori va aprovar inicialment la cessió del terreny del camp de futbol a Educació perquè hi construeixi l'escola. Ara aquest departament de la Generalitat té cedits dos terrenys per fer-hi la mateixa escola, ja que fa temps que Sant Feliu de Buixalleu va cedir els terrenys per fer-la al seu terme municipal, darrere l'ajuntament, i fins i tot ja estan urbanitzats.

L'alcalde de Massanes, Jordi Porta (CiU), justifica aquesta decisió pel fet que aquest municipi «sufraga el 65% de la despesa del centre que hi ha actualment a Sant Feliu en mòduls». «A més a més som els que més nanos hi portem», hi afegeix. Porta assenyala que el terreny del camp de futbol «està en sòl urbà», on «una escola queda més maca que no pas en un polígon industrial» com a Sant Feliu.

Porta no veuria malament l'opció de fer dues escoles rurals, una a cada municipi, ja que remarca que no està «en contra que Sant Feliu tingui una escola». Actualment els nens de Massanes van fins als set anys al centre de Sant Feliu que està format per mòduls, i de set anys en endavant van a Hostalric. Aquest fet, segons Porta, «comporta un perjudici a les famílies». Pel que fa a la desaparició del camp de futbol, l'alcalde assenyala que s'està negociant actualment la compra d'uns altres terrenys per fer-ne un de nou.

Per la seva part, l'alcalde de Sant Feliu de Buixalleu, Josep Roquet (CiU), va afirmar ahir que «si Educació fa dues escoles, cap problema», tot i que remarca que prefereix un centre més gran que no pas una escola rural. No obstant això, recorda que el municipi ja «ha fet una inversió» i que la zona on hauria d'anar l'escola «ja està urbanitzada». Roquet assenyala que si Educació decideix fer només un centre escolar defensarà els interessos de Sant Feliu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona