Educació

Educació

Els joves de la Selva, en un documental

Un grup de joves de Sant Hilari Sacalm, Lloret de Mar i Osor han participat en un projecte de cinema del Consell Comarcal

Es va estrenar a Osor i divendres es presentarà a Sant Hilari

Un grup de joves de la comarca de la Selva, però de poblacions tan diferents com Lloret de Mar, Sant Hilari Sacalm i Osor, han participat en l'elaboració del documental Zoomers. Joves, càmera i acció!, que s'ha presentat ja a Osor. Aquest projecte, que es va iniciar l'any passat, recull les realitats dels diferents joves de la comarca, que l'han estat elaborant durant sis mesos, tenint en compte el procés de gravació, edició i presentació. Zoomers. Joves, càmera i acció! és una iniciativa del Consell Comarcal de la Selva i té el suport dels ajuntaments dels municipis participants i la col·laboració de la direcció general de Joventut. Els nois i noies participants en el projecte van rebre una formació per aprendre les nocions bàsiques del procés de creació i elaboració d'un documental, des de la idea inicial fins al resultat final. A cada municipi es va fer un grup d'entre vuit i deu joves amb edats d'entre 15 i 25 anys, i cada grup va rebre tres sessions de formació en les quals els van explicar els motius del projecte i els van donar nocions bàsiques de funcionament d'una càmera i desenvolupament d'un guió, distribució en grups per a la gravació i equip tècnic, entre altres coses. Entre sessió i sessió, és quan els joves van esdevenir els protagonistes: prenent temes com ara el treball i la salut com a punt de partida, es va filmar i gravar material d'interès per a la realització del curtmetratge.

A Sant Hilari Sacalm la presentació del documental es farà divendres a les set de la tarda a la sala noble de La Cooperativa. Finalment, a Lloret de Mar es farà la presentació el dia 21 de març, a El Puntet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia