Educació

L'escola Pericot respira

El director del col·legi diu que l'obertura de l'edifici nou és un “alleujament”, després de 7 anys en barracons

El centre disposa de quasi tots els serveis però hi falta el gimnàs, que es construirà a partir de l'octubre

Dels 22,5 milions d'inversió en centres educatius de les comarques gironines, el Departament d'Educació n'ha destinat 4,2 a l'escola Pericot de Girona. Des del 2006, el centre treballava en uns barracons dins el recinte de l'escola Bosc de la Pabordia, cosa que complicava la vida als alumnes i als docents. Per això, el director de l'escola Pericot, Àngel Villalón, considera “un somni” veure que el centre nou està a punt per a l'inici de curs. Villalón i la vintena de mestres del centre respiren. “L'obertura del nou edifici suposa un alleujament, després d'haver estat treballant en unes condicions una mica precàries i sense una mena d'instal·lacions que la resta de centres tenien.”

L'escola Pericot torna a ser la on havia estat sempre. Ara encara no disposa de gimnàs, que es començarà a construir a partir de l'octubre; això fa que només puguin disposar de mig pati. En principi, les obres haurien d'estar acabades abans del juny del 2014. “No tenir gimnàs ens limita una mica, igual que ens limitava la falta de pati que teníem en les antigues instal·lacions, sobretot per al mestre d'educació física. Esperem tenir aquest espai polivalent abans que s'acabi el curs”, indica el director.

Una empresa contractada pel Departament d'Educació i personal de l'escola va acabar de fer el trasllat des del Bosc de la Pabordia el dimecres 28 d'agost. A partir de dijous, els docents treballaran millor. “Hem guanyat aules de música, de plàstica, que no teníem o havien desaparegut perquè es necessitaven espais, ja que cada any creixíem. En canvi, aquí tenim magatzems, espais per a les tutories, aules per a mitjos grups... I això ens permet fer desdoblaments, atendre els alumnes en diferents modalitats, cosa que abans no podíem fer”, exposa el director.

L'escola Pericot té més de dos cents alumnes. És de doble línia en tots els cursos des de P-3 fins a 6è de primària (excepte 1r i 6è). Si s'hi inclou l'entrada, on hi ha el menjador, la recepció, la consergeria i l'aula de mestres, l'edifici té cinc plantes (amb ascensor) i estrena un sistema de ventilació. A sota de tot, hi ha les sis aules d'Infantil, amb accés directe al pati, on hi ha serveis propis. A la resta de pisos hi ha les aules de primària i els espais d'especialitats (música, anglès, plàstica, informàtica o suport), entre d'altres. A l'última planta, hi ha una pissarra digital, que serà dotada gràcies al suport de l'AMPA.

Dificultats per aparcar

L'entrada a l'escola Pericot, al barri de Montilivi, és al carrer Tuyet i Santamaria. El centre no té aparcament propi i el director admet que podria haver-hi dificultats per aparcar al voltant. “És un problema del barri. Hi ha inquietud de l'associació de veïns de Montilivi. El carrer és molt estret i no hi ha espais per a cotxes. És una cosa que amoïna els mestres i els pares”, admet Villalón.

L'escola Pericot tindrà dos accessos: un per a Infantil, i un altre per a Primària. Els familiars dels alumnes d'Infantil entraran a l'escola per una rampa exterior al recinte. Recuperat l'emplaçament habitual, les famílies dels fills de l'escola ja no tindran el transport escolar gratuït.

Els antics barracons que utilitzava l'escola Pericot passaran a engrandir les instal·lacions del col·legi del Bosc de la Pabordia, a la zona comercial de Mas Gri. L'associació de pares i mares d'alumnes (AMPA) hi donaran un cop de mà.

4,2
milions
és la inversió d'Educació en la nova escola Pericot, a Girona.
5
plantes
són les que té l'escola. Hi haurà una doble entrada, una per als alumnes d'Infantil i una altra, per fora, per als de Primària.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
sequera

La nova fase d’excepcionalitat dona més marge per omplir les piscines

barcelona
Societat

Mor Miquel Massana, fundador de l’empresa Centre Tèxtil Massana

SERVEIS

La Paeria atura la supressió de la recollida porta a porta a Pardinyes i Balàfia

LLEIDA
GIRONA

Puente preveu aviat la licitació del projecte d’enllaç del TAV i l’aeroport

GIRONA
estats units

TikTok demanda als EUA per una llei que amenaça de vetar el seu ús al país

barcelona
SOCIETAT

Les empreses agrícoles no seran a les Fires de Maig per la crisi de la pagesia

Vilafranca del Penedès
SOCIETAT

3.000 productes falsificats comissats en comerços de Salou

SALOU

Girona destina prop de 3 milions a polítiques públiques

GIRONA
SERVEIS

Les escales de la Glòria obertes ahir pateixen aturades

BARCELONA