Educació

Milers de manifestants a Alacant contra les retallades en Educació

La Universitat al matí i el centre de la ciutat a la vesprada, han estat els escenaris de les protestes

La pujada de les taxes i la manca de professors han centrat les reivindicacions

  • Els universitaris protesten contra l'apujada de taxes. DANIEL BETORET.
  • VÍDEO: Manifestació contra les retallades a l'Educació a Alacant

Les tres jornades de vaga convocades en l'ensenyament de secundària han finalitzat aquest dijous amb milers de persones al carrer en protesta contra les retallades en educació. Més de dos mil persones han marxat pels carrers del centre d'Alacant entre pares i mares d'alumnes, estudiants i professors, mentre que a la Universitat la protesta ha aplegat a un miler d'estudiants convocats pel Front d'Estudiants Universitari que ja ha anunciat noves mobilitzacions.

La manifestació ha estat marcada pel desconcert inicial sobre els responsables de la convocatòria cosa que ha provocat una moderada participació de la comunitat educativa i d'altres sectors –hi han assistit pocs representants de sindicats; sols Esquerra Unida i Esquerra Republicana hi han estat presents.

La marxa ha recorregut els principals carrers del centre de la ciutat en un ambient festiu i reivindicatiu sense que s'haja produït cap incident. La protesta ha estat encapçalada per una pancarta de la Confederació Valenciana de Pares i Mares d'Alumnes amb el lema “No sóc una despesa, sóc una inversió. Escola pública i de qualitat”, seguida d'altres persones vingudes de diferents punts de la demarcació d'Alacant.

Les queixes dels manifestants s'han centrat en la manca de professorat a les aules, amb alumnes que perden classes i la massificació de les classes i, sobretot, les crítiques al ministre d'Educació, José Ignacio Wert. Nombrosos càntics, lemes i cartells al·ludien a la seua gestió al capdavant del departament, com ara el més repetit, “WERTgonya”.

Universitat

El Front d'Estudiants Universitaris ha estat aquests dies el responsable de les diferents accions de protesta que s'han dut a terme a la Universitat d'Alacant, amb una tancada de 24 hores a la Facultat de Filosofia i Lletres i una manifestació pel campus aquest matí, que ha reunit un miler de persones entre estudiants, professors i PAS.

Els estudiants han explicat que l'estratègia enfront de les retallades del govern central i l'autonòmic serà la de “mantindre la pressió constant amb accions continuades” i ja han anunciat que faran una nova mobilització abans de la jornada de vaga general que s'ha anunciat de cara al pròxim 14 de novembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.