Educació

EDUCACIÓ

Front comú perquè els PQPI de la Vall d'Aro facin servir l'institut Ridaura

Castell-Platja d'Aro aprova una moció per dotar de seu els cursos d'hostaleria i vendes

Sant Feliu i Santa Cristina, que no té alumnes aquest curs, s'hi sumen

Castell-Platja d'Aro, Sant Feliu de Guíxols i Santa Cristina d'Aro promouen conjuntament els programes de qualificació professional inicial i plans de transició al treball (PQPI-PTT) de vendes i hostaleria, adreçats a joves i adults que no disposen del graduat escolar o d'ESO com a via per accedir al mercat laboral. Aquest any s'hi han inscrit 31 alumnes i les seus d'aquest curs seran les dependències guixolenques de la Creu Roja i el S'Agaró Hotel respectivament.

El ple de Platja d'Aro ha aprovat per unanimitat aquesta setmana una moció en què demana a Ensenyament poder fer servir la cuina i la zona de menjador del nou institut Ridaura –sense ús, perquè els alumnes hi fan jornada intensiva– per dotar d'un espai públic estable l'activitat docent dels PQPI-PTT. A més, reivindiquen que algun institut de la Vall d'Aro pugui oferir cicles formatius d'hostaleria i turisme, “per cobrir les necessitats del territori i la seva demanda de mà d'obra”.

El regidor d'Educació de Platja d'Aro, Albert López, va avançar que els municipis veïns secundaran la demanda aprovant mocions idèntiques, i que Santa Cristina –tot i que enguany cap alumne pertany al municipi– mantindrà la seva participació en els dos PQPI-PTT.

LA XIFRA

31
alumnes
van començar al setembre els cursos dels PQPI-PTT de la Vall d'Aro, de vendes i auxiliar de restauració.

Platja d'Aro apuja la llar infantil i congela l'IBI

La tarifa de la llar d'infants municipal de Castell-Platja d'Aro s'incrementarà un 10%, fins als 113 euros, l'any vinent, i el servei de menjador serà un 2,75% més car per als alumnes. La revisió del preu, dins de les noves ordenances fiscals per al 2013, va rebre el suport del govern de CiU i el PP, i també el de la regidora d'ERC. El PSC i ICV haurien apostat per la congelació, però l'alcalde, Joan Giraut, va argumentar que feia anys que no es tocava el preu i que encara és inferior al d'altres poblacions del Baix Empordà.

A banda del preu de l'escola bressol, el govern també preveu que el rebut de la taxa de residus s'encareixi un 10%, tot i que la revisió a l'alça podria ser inferior perquè han previst una notable puja del preu per tona abocada, i podria ser inferior. Pel que fa a l'IBI, l'impost de circulació o la zona blava, en canvi, es congelaran. I s'eleven les bonificacions per a les obres d'eliminació de barreres arquitectòniques i eficiència energètica. El terme fix de l'aigua es reduirà un 0,51%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.