El 95,06% d'alumnes gironins que es van presentar a la selectivitat han aprovat

La nota més alta l'ha obtinguda Miquel Bosch, un alumne de l'IES El Pedró de l'Escala, amb un 9,63

Un 93,07% dels 26.390 estudiants catalans que es van examinar de les PAU el 9, 10 i 11 de juny han superat els exàmens per accedir als estudis superiors. El percentatge d'aprovats, superior al 90,1% de fa un any, inclou els estudiants de matrícula ordinària (24.161); els estudiants repetidors que van suspendre altres anys i que ara han aconseguit aprovar les proves (228); els alumnes que s'han tornat a presentar per millorar la seva nota (171); i els procedents de batxillerat estranger (2). En total, han aprovat els exàmens 24.562 estudiants. El percentatge de suspesos ha estat del 6,93%. La nota mitjana ha estat de 6,16 (l'any passat va ser de 6,05). La nota mitjana dels expedients acadèmics del batxillerat ha estat de 6,98 (l'any passat va ser de 6,99). Així doncs, la nota mitjana d'accés a la universitat ha estat enguany de 6,68 (el 2008 va ser de 6,63). Aquesta nota es calcula de la manera següent: el 60% correspon a l'expedient de batxillerat i el 40% restant, a la nota de les PAU. Un 45,8% dels aprovats han obtingut una nota d'entre el 5 i el 6,5. El percentatge d'aprovats (93,07%) és el més alt dels últims 9 anys.

MIQUEL BOSCH

«Tothom truca, sembla que sigui famós»

l.p

En Miquel Bosch, alumne de l'IES El Pedró de l'Escala, ha estat l'estudiant que ha tret la nota més alta de la selectivitat de les comarques gironines: un 9,63.

–Què et sembla aquesta notícia?
–«Estic molt sorprès. Tothom em truca i sembla que sigui famós. La veritat és que no m'ho esperava, perquè només a la meva classe ja hi ha dues noies que tenen millor nota que jo de batxillerat i em pensava que elles traurien millors resultats.»
–Quina nota tens de batxillerat?
–«Vaig treure una nota de 9,5 de batxillerat tecnològic.»
–Et van semblar difícils les proves d'accés a la universitat?
–«No gaire. En matemàtiques sobretot, no és que fos molt difícil, però en un exercici em vaig complicar la vida. La prova de català, que tothom deia que era tan difícil, a mi em va semblar normal.»
–Què voldràs estudiar?
–«Enginyeria aeronàutica, a Terrassa. Només ho fan allà i la nota era de les més altes, un 8,4.»
–En un futur voldries arribar a dissenyar avions?
–«La veritat és que m'agradaria molt.»
–I ara, a l'estiu, a descansar?
–«Una mica sí, em vull relaxar, però també treballaré a l'oficina del meu pare.»

23 alumnes gironins, distingits

Aquest any hi ha 163 estudiants –51 més que l'any passat– que han obtingut una nota igual o superior a 9. Tots aquests alumnes rebran les distincions que atorga el Departament d'Universitats als estudiants amb millor nota, en un acte el proper dia 16 de juliol, a les 7 de la tarda al Palau de Pedralbes de Barcelona.

D'aquests, 23 són alumnes gironins. Els deu primers són Miquel Bosch, de l'IES El Pedró de l'Escala (9,63); Ferran Brosa, de l'IES La Garrotxa d'Olot (9,50); Adrià Bosch, de l'IES Castell d'Estela d'Amer (9,50); Octavi Font, de l'IES Sa Palomera de Blanes (9,50); Afra Pujol, de l'IES Santiago Sobrequés de Girona (9,48); Kaixi Luo, també del Santiago Sobrequés (9,48); Carla Casadevall, del Vedruna de Palamós (9,47); Aina Bosch, de l'IES Rafael de Campalans d'Anglès (9,45); Àlvar Borrell, de l'IES la Garrotxa d'Olot (9,43), i Paula Alemany, de l'IES Jaume Vicens Vives de Girona (9,37).

k

Tots els alumnes distingits, a www.elpunt.catLaia Ramió de Les Alzines de Girona (9,37); Quim Llimona de l'IES Cendrassos de Figueres (9,35); Elisabet Burjons de Les Alzines de Girona (9,34); Marta Genís de l'IES Ramon Muntaner de Figueres (9,20); Arnau Duran de l'IES Santiago Sobrequés de Girona (9,20); David Iglesias de l'IES Montsoriu d'Arbúcies (9,18); Sara Sanchez-Blanco de l'IES La Garrotxa d'Olot (9,18); Ariadna Roque de l'IES Ramon Muntaner de Figueres (9,14); Mireia Martin del Vedruna de Girona (9,08); Clara Bassaganyas de l'IES La Garrotxa d'Olot (9,07); Judit Serrat de l'IES Olivar Gran de Figueres (9,04); Laura Rodrigo de l'IES Montsoriu d'Arbúcies (9,04) iLaura Miquel de l'IES Ramon Muntaner de Figueres (9,02).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Acord per cloure el procés judicial per reomplir la pedrera Berta

SANT CUGAT DEL VALLÈS

Fallada d’internet generalitzada a tot el Ripollès

RIPOLL
religió

Barcelona recorda que fa 1700 anys va configurar-se la fe de l’Església

Barcelona
UNIVERSITAT

Prop de 400 persones fan les proves de més grans de 25 i 45 anys a la UdG

GIRONA

La concessió de l’espai d’esquí i parc lúdic de FCG a la Vall de Núria acaba el dia 30

QUERALBS
enogastronomia

La DO Cava permetrà comprar raïm de vinyes dins de la seva DO encara que no estiguin registrades

vilafranca del penedès

Planoles detecta les fuites que eleven el consum d’aigua al municipi

PLANOLES

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot