Educació

educació

Els nens de les guerres, premi Salvador Reixach

També s'ha guardonat un treball sobre proteïnes

Un total de 25 estudis han optat als premis de Santa Pau

Andrea Jiménez, de l'IES Montsacopa d'Olot, ha estudiat l'acollida de nens austríacs per famílies d'Olot, un aspecte desconegut de la història local. A Els nens d'Àustria: els infants acollits a Olot després de les dues guerres, Jiménez aplega un exhaustiu recull de premsa de l'època i informacions de diverses fonts. La part més emotiva, però, són els testimonis. En el cas de la Primera Guerra Mundial, es tracta de descendents i, en el de la Segona, de protagonistes. Andrea Jiménez ha estat guardonada amb el primer premi Salvador Reixach en l'àmbit humanístic i social. El de l'àmbit científic i tecnològic ha estat per a Laia Herrero, també del Montsacopa, pel treball Proteïnes, les protagonistes de l'evolució. Ha fet l'estudi a partir de treballs experimentals a Alemanya i Barcelona. En concret, l'anàlisi de proteïnes amb mutacions i l'observació del comportament de les hemoglobines de cinc espècies.

Els segons premis han estat per a Jie Luan (Montsacopa) per Resolució de problemes amb C++, i Olot è molt verd, de Ginebra Codina (IES la Garrotxa d'Olot). I els tercers per a ‘La punyalada', comparació de la novel·la amb la pel·lícula, de Berta Lluís i El mirall de la història: els carrers, d'Anna Maria Capatina, totes dues del Garrotxa. En l'àmbit científic, els tercers premis han estat per a Robots humanoides. Construcció i disseny d'algorismes de control, d'Ona Canals (Garrotxa) i Aproximació etico-científica a la investigació amb cèl·lules mare, de Gerard Arrey (IES Bosc de la Coma).

Molta qualitat dels treballs

El president del Patronat d'Estudis Històrics d'Olot i Comarca, Jesús Gutiérrez, –l'entitat organitza els premis Reixach amb els juntaments de Santa Pau i d'Olot i els Amics de Santa Pau– ha destacat la qualitat de tots els treballs. A la onzena edició, se n'hi han presentat 25 de 5 centres: Bosc de la Coma, Montsacopa, La Garrotxa i Escola d' Art d'Olot i Narcís Monturiol, de Figueres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Afectació general a la xarxa de Rodalies per un robatori de coure a Montcada

BARCELONA
Sonia Giménez
PRESIDENTA DE L’OBSERVATORI DE L’AIGUA DE TERRASSA (OAT)

“En la gestió de l’aigua cal valentia i requereix consens”

TERRASSA
INFRAESTRUCTURES

Comença l’obra de l’estació de busos de Lleida que es posarà en marxa el 2026

LLEIDA
Olot

El Cornamusam aposta per la programació de quilòmetre zero

Olot
Educació

L’Ajuntament de Badalona treu els estudis universitaris del Carme per posar-hi oficines

Badalona
OCi

La Fira d’Abril ignora la SGAE i no paga els drets d’autor

barcelona
GIRONA

Volen que l’edifici de la UNED sigui centre de dia i refugi climàtic

girona
salut

L’hospital del Mar demostra la conveniència de tallar el fre lingual

Barcelona
SAlut

Bellvitge fa la primera reducció d’estómac robòtica del país

L’Hospitalet de Llobregat