Educació

sant vicenç de montalt

Educació fa caure de la llista de prioritats el nou institut

El conseller, Ernest Maragall, va comunicar la notícia dissabte a la nit en una reunió privada amb veïns de la zona

L'Ajuntament demanarà explicacions de la decisió a serveis territorials el proper dia 30

Desencant a Sant Vicenç de Montalt després que el departament d'Educació no hagi inclòs la construcció de l'edifici del nou institut en la darrera llista d'equipaments escolars que s'ha de dur a terme. Es dóna la circumstància que aquesta llista, publicada el passat dia 9, és la darrera d'aquesta legislatura, fet que encara endarrerirà més la construcció d'aquest equipament tan reivindicat.

A més, segons van explicar membres del consell escolar, aquesta decisió la va comunicar personalment el mateix conseller d'Educació, Ernest Maragall, a un grup de veïns del poble el passat dissabte, coincidint amb el fet que la seva filla resideix a Sant Vicenç de Montalt. Segons una de les portaveus del consell escolar, Rita Devesa, un dels motius exposats pel conseller van ser la falta de pressupost per tirar endavant la construcció del nou centre. “Sentim indignació i ràbia, perquè sense el nou edifici no sabem on faran el batxillerat els alumnes quan acabin l'ESO”, explicava l'afectada. Actualment, l'institut de Sant Vicenç té 205 alumnes entre primer i quart d'ESO en mòduls prefabricats. En aquest sentit, el director del centre, Eduard Torra, va expressar la seva preocupació assegurant que “com a molt hi ha espai per un any més, però no per dos”.

Per la seva banda, l'alcalde de Sant Vicenç, Miquel Àngel Martínez (CiU), es va mostrar “desencantat” amb la situació i va voler recordar que “des d'Educació sempre es va dir que l'institut de Sant Vicenç era una prioritat”. Martínez a més també va afegir que “des de l'Ajuntament es lluitarà fins a l'últim moment perquè l'equipament es faci al més aviat possible”. En aquest sentit, l'alcalde va explicar que ja s'ha demanat una reunió, prevista pel proper dia 30, amb el director dels serveis territorials per demanar-li explicacions sobre aquest assumpte.

LA XIFRA

205
alumnes
que cursen entre primer i quart de secundària són els que fan les classes a l'institut, que actualment funciona amb mòduls prefabricats.

LA FRASE

Estem desencantats, però des de l'Ajuntament es lluitarà fins a l'últim moment perquè l'institut es faci al més aviat possible
Miquel Àngel Martínez
alcalde de sant vicenç de montalt


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La Champions ja és aquí!

Girona

Les quatre finques on hi ha la llavor de l’agricultura del futur

Pacs del Penedès
SOCIETAT

Amplien a tot Catalunya el voluntariat de suport a la reinserció d’agressors sexuals

BARCELONA
Equipaments

Badalona inverteix 245.000 euros per millorar l’històric edifici del conservatori

Badalona
Sant Jaume de Llierca

Memòria del maqui Joan Platé Vergés

Sant Jaume de Llierca
SERVEIS

Malgrat de Mar s’estrena en la zona verda amb una prova pilot

MALGRAT DE MAR
SERVEIS

Calella pagarà la neteja de grafits en parets i façanes de particulars

CALELLA

L’impost sobre les emissions de CO2 dels vehicles: fiscalitat verda per lluitar contra el canvi climàtic

Portu regala la Champions al Girona

Girona