Educació

Deutes d'Educació en menjadors i transport

La federació d'associacions de pares i mares afirma que alguns consells comarcals gironins han avançat diners a les AMPA, però altres no

La majoria de consells no han cobrat encara tot el curs

La majoria de consells comarcals de les comarques gironines no ha cobrat encara tots els diners que el Departament d'Educació paga durant el curs escolar pel transport i els menjadors, segons va explicar a aquest diari el president de la federació d'associacions de pares i mares de les comarques gironines, David Font. “Alguns consells han avançat els diners del darrer trimestre del curs passat a les associacions de pares i mares i a empreses que gestionen menjadors escolars i transport d'alumnes, i altres s'han compromès a fer-ho. Hi ha un retard i s'està esperant rebre aquests diners”, va explicar Font. Aquest problema ja es va posar sobre la taula a final del curs passat i una part dels diners ja han arribat, però encara queda una altra part pendent de cobrar quan ja estem a les portes del nou curs escolar.

Els consells comarcals han de fer front també a l'increment de sol·licitud de beques de les famílies, a causa de la situació econòmica actual. El Consell Comarcal del Gironès ha atorgat, malgrat la congelació pressupostària, un 18% més de beques que l'any passat. “S'han hagut d'ajustar les beques per poder atendre tothom”, va explicar la presidenta del Consell Comarcal del Gironès, Cristina Alsina. La partida de beques es complementarà també amb fons propis del consell que provindran de l'estalvi d'altres partides, segons indica.

El Consell Comarcal del Gironès també ha demanat al Departament d'Educació una partida econòmica addicional, “amb la confiança que aquesta dotació sigui aprovada en breu”, destaquen els responsables de l'ens.

La Selva

Un total de 4.200 alumnes utilitzaran el servei de menjador escolar que gestiona el Consell Comarcal de la Selva, segons informa el responsable d'Educació d'aquesta entitat. També es transportaran un total de 2.400 alumnes repartits en un total de seixanta rutes entre tots els centres escolars de la comarca. A banda s'han concedit 1.000 ajuts individuals de menjador per un import de 500.000 euros. Es preveu, però, que aquesta xifra es pugui augmentar a final d'octubre gràcies al conveni que es preveu signar amb la Generalitat. Tot i així, la xifra serà molt inferior als 800.000 euros del curs passat per la mateixa partida i que va beneficiar 1.600 alumnes (Més informació, pàgines 31 i 32).

LES XIFRES

18%
d'increment
de beques del Consell Comarcal del Gironès en relació amb l'any passat. Ha tingut 2.950 peticions.
4.200
alumnes
utilitzaran el servei de menjador escolar gestionat pel Consell Comarcal de la Selva i es transportaran 2.400 alumnes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
enogastronomia

Els millors vermuts semidolç i semisec del món són de Lleida

Lleida

Girona fa un pas més per eliminar la simbologia franquista de la via pública

GIRONA
societat

El Fons Català de Cooperació explora vies de finançament europeu al Senegal

Barcelona

Els Mossos van suspendre un any un agent per col·laborar amb Vox

GIRONA

Recapten 1.063 euros per a recerca sobre la malaltia de la hipomagnesèmia familiar

CASTELLBISBAL

Més recursos a les ADF del Vallès pel risc d’incendis provocats per la sequera

Terrassa
enogastronomia

IV Ruta Gastronòmica DO Penedès a Vilanova i la Geltrú

Vilanova i la Geltrú
Gael Rodríguez
Alcalde de Portbou per Sumem x Portbou (PSC)

“Podem dir que finalment Portbou té projecte”

Portbou

La regla, el tabú menstrual

Barcelona